Ροή

Πληρότητες έως 100% σε Βόλο και Πήλιο”Θ”

Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα επιλέγουν οι επισκέπτες για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, με τις πληρότητες στα καταλύματα να αγγίζουν το 100% σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.
Στο ποσοστό της τάξης του 50% με 60% ανέρχονται οι πληρότητες στο Ανατολικό και το Νότιο Πήλιο. Ικανοποιητικά κρίνουν τα ποσοστά οι ξενοδόχοι, με δεδομένο ότι δεν υπήρχαν προκρατήσεις το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, ελάχιστες είναι οι κρατήσεις στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους ξενώνες, με τους επισκέπτες να επιλέγουν και στην προκειμένη περίπτωση την Πορταριά και τη Μακρινίτσα, με την πτώση συγκριτικά με πέρυσι να αγγίζει το 20%, σύμφωνα με τη διοίκηση του τοπικού Συλλόγου.

Κορυφώνεται σήμερα στο Βόλο και το Πήλιο η κίνηση των επισκεπτών για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, με τις αφίξεις να αναμένονται αυξημένες και τις πληρότητες στα καταλύματα της πόλης, της Πορταριάς και της Μακρινίτσας να κυμαίνονται στα ποσοστά της τάξης από 95% έως και 100%.
Σε ικανοποιητικά επίπεδα, τηρουμένων πάντα των αναλογιών και της οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα, κυμαίνονται οι πληρότητες στο Ανατολικό Πήλιο αγγίζοντας το 60%, αλλά και στο Νότιο με ποσοστό από 50% έως και 60%.
Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας οι ικανοποιητικές πληρότητες θα τονώσουν τους ξενοδόχους σε μια δεδομένα δύσκολη οικονομικά περίοδο, με τις τιμές στα ξενοδοχειακά καταλύματα για το τριήμερο να κυμαίνονται κατά μέσο όρο και ανάλογα με τη μονάδα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες από 50 έως και 100 ευρώ.
«Οι πληρότητες σε Βόλο, Πορταριά και Μακρινίτσα ανέρχονται στα ποσοστά της τάξης από 95% έως και 100%» επισημαίνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας κ. Γ. Ζαφείρης «ενώ στο Ανατολικό Πήλιο 60% και στο Νότιο από 50% έως και 60%. Πρόκειται για ικανοποιητικά ποσοστά με δεδομένο ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα δεν υπήρχαν προκρατήσεις. Οι τιμές είναι στα περσινά επίπεδα, ενώ το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για επιδείνωση του καιρού το τριήμερο. Επιπλέον, να τονιστεί η συμβολή των εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Βόλου, καθώς και η προβολή που έκανε σε πανελλαδικό επίπεδο. Σε ένα γενικότερο πλαίσιο και τηρουμένων πάντα των αναλογιών τα ποσοστά είναι ικανοποιητικά, με την κίνηση του τριημέρου να αποτελεί τόνωση για τους ξενοδόχους σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας.
Στο μεταξύ, με εξαίρεση την Πορταριά και τη Μακρινίτσα που αποτελούν και το φετινό τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας πόλο έλξης επισκεπτών, οι πληρότητες στα ενοικιαζόμενα δωμάτια και τους ξενώνες δεν είναι ικανοποιητικές και κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα.
«Δεν υπάρχει κίνηση για το τριήμερο» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Νομού Μαγνησίας κ. Νίκ. Κλειτσογιάννης «καθώς μόνο ένα 10% θα έχει πληρότητα. Οι κρατήσεις είναι ελάχιστες, με εξαίρεση την Πορταριά και τη Μακρινίτσα που θα έχουν κόσμο. Η πτώση συγκριτικά με την αντίστοιχη περσινή περίοδο είναι στο 20% φέτος με χαμηλές πληρότητες» καταλήγει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων και Ξενώνων Νομού Μαγνησίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ποιοι είναι οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου για το 2023; Ζαλίζουν οι περιουσίες τους

Το 2023 σημοτοδοτήθηκε και από την παγκόσμια οικονομική κρίση, από την οποία επλήγησαν εκατομμύρια πολίτες…

23 Δεκεμβρίου 2023

Συναγερμός για την εξαφάνιση 52χρονης

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές για την εξαφάνιση Σταυρούλας Γκουγκουλιά από την περιοχή της Κυψέλης,…

23 Δεκεμβρίου 2023

Έγκλημα στα Καλύβια: Δεν μπορώ να διαχειριστώ αυτό που συνέβη, λέει η μητέρα του 16χρονου

Προθεσμία για το πρωί της Τετάρτης προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε από τον Ανακριτή…

23 Δεκεμβρίου 2023

32χρονη γέννησε δύο μωρά, από δύο μήτρες, σε δύο ημέρες

Μια γυναίκα στις ΗΠΑ με δύο μήτρες γέννησε δύο φορές σε δύο ημέρες, μετά από…

23 Δεκεμβρίου 2023

Το φετινό Ημερολόγιο του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου

Στη διάθεση των φίλων του Λυκείου των Ελληνίδων Βόλου βρίσκεται ένα καλαίσθητο ημερολόγιο για το…

23 Δεκεμβρίου 2023

Ο Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ. Φεραίου Γιώργος Παπαδάμ μετά την ορκωμοσία του νέου…

23 Δεκεμβρίου 2023