Κόσμος

Πληροφορίες για πυρήνα τζιχαντιστών κοντά στο Μιλάνο που σχεδιάζει επιθέσεις

milano

Οι αρχές της Λιβύης ενημέρωσαν την Ιταλία για το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας πυρήνας τζιχαντιστών κοντά στο Μιλάνο που σχετίζεται με έναν διοικητή της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναφέρουν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Έγγραφα που ανακάλυψαν λίβυοι πράκτορες στη Σύρτη (βόρεια), μετά την κατάληψη από το καθεστώς του αρχηγείου του ΙΚ τις προηγούμενες ημέρες, κάνουν λόγο για την ύπαρξη αυτού του δικτύου, αναφέρουν πολλά ιταλικά μμε, μεταξύ των οποίων και η Corriere della Sera.
Αυτοί οι μαχητές, που η έδρα τους βρίσκεται κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία, συνδέονται με τον Αμπού Νασίμ, έναν Τυνήσιο 47 ετών ο οποίος έζησε στη χώρα στα νεανικά του χρόνια και ακολούθως πολέμησε στο Αφγανιστάν και στη Συρία προτού γίνει διοικητής του ΙΚ στη Λιβύη το 2014.
Η Ιταλία, όπου το επίπεδο συναγερμού είναι αυξημένο λόγω της τζιχαντιστικής απειλής, φοβάται μήπως μαχητές του ΙΚ προερχόμενοι από τη Σύρτη διαπλεύσουν τη Μεσόγειο με σκάφη που μεταφέρουν μετανάστες με σκοπό να πραγματοποιήσουν επιθέσεις “μοναχικών λύκων” στη χώρα.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν αυξηθεί οι απελάσεις αλλοδαπών που θεωρούνται ύποπτοι ότι προσχώρησαν στο ριζοσπαστικό ισλάμ.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το