Τοπικά

Πλήρεις αποζημιώσεις και μέτρα στήριξης για τους ξενοδόχους της Μαγνησίας ζητά ο Αλ.Μεϊκόπουλος

Σε κοινοβουλευτική Ερώτηση προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζητώντας από τη κυβέρνηση να προχωρήσει σε πλήρεις και αναλογικές αποζημιώσεις για τους πληγέντες ξενοδόχους της Μαγνησίας τόσο για την καταστροφή του εξοπλισμού και τις ζημίες στις ξενοδοχειακές μονάδες, όσο και για τις τεράστιες απώλειες εσόδων από τις ακυρώσεις κρατήσεων. Ο Βουλευτής επεσήμανε ότι μπροστά στις ζημίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ που υπέστησαν οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας σε εξοπλισμό και αναλώσιμα από την επέλαση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν την περιοχή, η οριζόντια αποζημίωση των μόλις 4.000 ευρώ που ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια αποτελεί εμπαιγμό και κάλεσε τους αρμόδιους Υπουργούς Ανάπτυξης και Τουρισμού να εξαιρέσουν τους ξενοδόχους της Μαγνησίας από το μέτρο της αύξησης του φόρου διαμονής και να λάβουν τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη αποκατάσταση των ξενοδοχειακών μονάδων και την τόνωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μαγνησίας και του Πηλίου υπέστησαν τεράστιες απώλειες σε πολλά επίπεδα. Οι περισσότερες από αυτές είδαν αναλώσιμα και εξοπλισμό δεκάδων χιλιάδων ευρώ να καταστρέφεται μετά το πέρας των πρωτοφανών πλημμυρών. Η ζημία από την καταστροφή εξοπλισμού στα ξενοδοχεία κυμαίνεται από 30.000 έως και 90.000 ευρώ. Πλήγμα στον τζίρο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων της περιοχής αποτελούν και οι ακυρώσεις κρατήσεων που διαδέχονται η μία την άλλη και φτάνουν το 95% έως και το 100% των κρατήσεων των ξενοδοχείων της περιοχής. «Για το Νοέμβριο, που είναι παραδοσιακά μήνας συνεδρίων για τα ξενοδοχεία του Πηλίου, ήδη τρία συνέδρια έχουν ακυρωθεί ενώ δεν αναμένεται να ακολουθήσουν άλλες κρατήσεις», τόνισε ο Βουλευτής και ανέφερε πως οι ακυρώσεις κρατήσεων φέρνουν μοιραία για τους ξενοδόχους και το ζήτημα επιστροφών των προκαταβολών που έχουν λάβει με την οικονομική τους κατάσταση να δυσχεραίνεται ολοένα και περισσότερο.
«Και ενώ η μέγγενη των οικονομικών απωλειών πιέζει ασφυκτικά τους πληγέντες ξενοδόχους της Μαγνησίας, ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε την αύξηση στο φόρο διαμονής στα ξενοδοχεία πάνω από το διπλάσιο που ισχύει σήμερα, από 1 – 6 ευρώ ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου. Οι ξενοδόχοι της Μαγνησίας δηλώνουν πως η συμπερίληψη τους σε εν λόγω μέτρο θα αποτελέσει ένα ακόμα αντικίνητρο για την τουριστική προσέλευση στην περιοχή και την ενίσχυση των κρατήσεων», επεσήμανε ο Βουλευτής.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το