Τοπικά

«Πλημμύρισε» παιδιά η λίμνη Αγίου Γεωργίου – Περιβαλλοντικές δράσεις από 242 μαθητές της Σκιάθου

Στη Σκιάθο, την Κυριακή 242 παιδιά «Ολόγυρα στη Λίμνη» του Αγίου Γεωργίου, μαζί με τους γονείς και τους δασκάλους τους, έτρεξαν και ποδηλάτησαν γεμάτα χαρά κι ενθουσιασμό μέσα στο περιβάλλον, για το περιβάλλον, κατακτώντας όλα την πρώτη θέση στις καρδιές μας.
Οι πρώτες περιβαλλοντικές δράσεις, περιλάμβαναν αγώνες δρόμου και ποδηλατοδρομίες (118 συμμετοχές παιδιών του Δημοτικού και 124 συμμετοχές εφήβων του Γυμνασίου) και πραγματοποιήθηκαν με μια ανέλπιστα ενθαρρυντική συμμετοχή μαθητών της Σκιάθου «Ολόγυρα στη λίμνη» του Αγίου Γεωργίου, τοποθεσία που ευνοεί λόγω της προσβασιμότητας και της γεωμορφολογίας της, καθώς επίσης και λόγω των λογοτεχνικών αναφορών στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ώστε παράλληλα να επικοινωνηθεί το έργο του μεγάλου Σκιαθίτη δημιουργού στους νέους.

«Τα παιδιά στη φύση αισθάνονται ελευθερία, αρμονία και ενότητα και δημιουργούν έναν κόσμο ιδανικό και φαντασιακό, έναν κόσμο πολλές φορές ξεχωριστό από τον κόσμο των ενηλίκων, σαν τον κόσμο των διηγημάτων του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Σε αυτόν τον κόσμο μας μετέφεραν κι εμάς σήμερα υπενθυμίζοντάς μας ότι αξία έχει η συμμετοχή κι η προσπάθεια, αφήνοντάς μας αισιόδοξους ότι οι νεότερες γενιές του νησιού μας είναι εδώ, γνωρίζουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν, το αγαπούν, το σέβονται και θα το προστατεύουν.
Θεωρούμε ότι δράσεις που γίνονται στο φυσικό περιβάλλον καλλιεργούν και ενισχύουν τον σεβασμό και την περιβαλλοντική συνείδηση όλων μας κι επιδιώκουμε η σημερινή μέρα να αποτέλεσε μόνο την αρχή για μια σειρά δράσεων που θα επεκταθούν και πέρα από τα όρια του νησιού μας», τόνισαν οι διοργανωτές των φετινών, πρώτων, περιβαλλοντικών δράσεων «Ολόγυρα στη λίμνη», o Δήμος Σκιάθου, η περιβαλλοντική ομάδα του Γυμνασίου και ο περιβαλλοντικός και πολιτιστικός σύλλογος EcoΖην Σκιάθου.

Χαιρετισμό για την έναρξη των δράσεων έδωσε ο δήμαρχος Σκιάθου, κ. Θεόδωρος Τζούμας και ο εμπνευστής των αγώνων, κ. Γιάννης Ζήκος, γυμναστής του Γυμνασίου Σκιάθου, υπεύθυνος της περιβαλλοντικής ομάδας Γυμνασίου και μέλος του Δ.Σ. του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Εco Zην. Ο συγγραφέας κ. Γεώργιος Σανιδάς συνέδεσε το χθες της λίμνης με το σήμερα, μιλώντας για τη σχέση του Παπαδιαμάντη με το περιβάλλον, ενώ μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου τοποθετήθηκαν για την κρισιμότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Στις δράσεις παρευρέθηκαν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι, διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικοί, πρόεδροι και μέλη των Συλλόγων Γονέων, καθώς κι ο λιμενάρχης Σκιάθου.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Qatargate – Το Politico φέρνει στο φως τις πρώτες ανακρίσεις: «Δεν αναγνωρίζω πια κανέναν, ούτε τον σύντροφό μου» έλεγε η Καϊλή

Έκπληκτη με όσα της καταμαρτυρούσαν οι αστυνομικοί, αλλά και πανικόβλητη την ημέρα της σύλληψής, στις…

4 Δεκεμβρίου 2023

«Να ανοίξουν στόματα για τον Όλιβερ, είναι ειδεχθές έγκλημα» – Εκκλήσεις για να εντοπιστεί ο κακοποιητής της Αράχωβας

Να σπάσουν τη σιωπή τους και να μιλήσουν όσοι τυχόν είδαν ή άκουσαν κάτι σχετικά…

4 Δεκεμβρίου 2023

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει κόμμα των μελών

«Δεν εκλέχθηκα στην θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική μου προυπηρεσία, αλλά για…

4 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Τράγκας: Νέες αποκαλύψεις φοροδιαφυγής για τον δημοσιογράφο

Δεν έχει τέλος το θρίλερ για την τεράστια περιουσία του Γιώργου Τράγκα. Οι αποκαλύψεις φοροδιαφυγής…

4 Δεκεμβρίου 2023

Don Leon: «Ήταν μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» – Τι έλεγε το 2021 όταν έκανε τα ίδια

«Μία κακή και μεμονωμένη παρένθεση στη ζωή μου» , «το έκανα για να βοηθήσω την…

4 Δεκεμβρίου 2023

Στο «φως» νέες υποθέσεις μαθητριών που είδαν να διακινούνται ψεύτικες γυμνές φωτογραφίες τους

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά με πρωταγωνιστές ανήλικους, που μέσω ειδικής εφαρμογής αφαιρούν τα ρούχα…

4 Δεκεμβρίου 2023