Τοπικά

Πλημμελή αποκομιδή απορριμμάτων καταγγέλλουν κάτοικοι στην Κ. Γατζέα

Πλημμελή αποκομιδή απορριμμάτων από την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου καταγγέλλουν κάτοικοι αλλά και επισκέπτες στην Κ. Γατζέα. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι «το πρόβλημα εδώ και 20 περίπου ημέρες έχει επιδεινωθεί, καθώς η αποκομιδή γίνεται μόνο δυο φορές την εβδομάδα, με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι εξαιρετικά δύσκολη από τον όγκο των σκουπιδιών που συγκεντρώνεται».

Σύμφωνα με κατοίκους της Κ. Γατζέας, το πρόβλημα με την αποκομιδή των σκουπιδιών εμφανίστηκε τον Οκτώβριο του 2017 και έκτοτε η κατάσταση επιδεινώνεται. «Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Νοτίου Πηλίου πληροφορούμαστε ότι διαθέτει ένα μόνο απορριμματοφόρο τόσο για τον ορεινό όγκο όσο και για τις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές, με αποτέλεσμα η αποκομιδή να είναι πλημμελής. Στην Κ. Γατζέα η κατάσταση ολοένα και χειροτερεύει, καθώς δεν είναι δυνατόν σε μια καθαρά τουριστική περιοχή κατά την καλοκαιρινή περίοδο, η αποκομιδή των απορριμμάτων να γίνεται μόνο δυο φορές την εβδομάδα» τονίζουν χαρακτηριστικά.

Οι κάτοικοι αλλά και οι επισκέπτες της Κ. Γατζέας επισημαίνουν επιπλέον, ότι «η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ν. Πηλίου διαθέτει ένα ακόμη απορριμματοφόρο, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, καθώς δεν διαθέτει σύστημα φρένων ABS», ενώ παράλληλα αναφέρουν πως «υπάρχει και σοβαρό πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών και εργατών καθαριότητας. Πρέπει ο Δήμος Νοτίου Πηλίου να βρει άμεσα λύση στα προαναφερόμενα προβλήματα ώστε να σταματήσει η Κ. Γατζέα να «πνίγεται» στα σκουπίδια εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου, όπου αυξάνεται κατά πολύ ο πληθυσμός της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το