Τοπικά

Νέα κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών την ημέρα επίσκεψης του Υφυπουργού Στ. Πιτσιόρλα στον Βόλο

Τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου καλούν τους Βολιώτες σε νέα μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην καύση σκουπιδιών τόσο από την ΑΓΕΤ- Lafarge όσο και από άλλες βιομηχανίες που θα επιδιώξουν να εξασφαλίσουν φθηνό ή δωρεάν καύσιμο εις βάρος της δημόσιας υγείας.
«Καλούμε όλους τους φορείς, συλλόγους και συλλογικότητες που συμμετείχαν στο εντυπωσιακά επιτυχημένο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου να δώσουν και πάλι ένα ηχηρό παρών και να κινητοποιήσουν τα μέλη τους να συμμετέχουν», τονίζουν τα μέλη της Επιτροπής σε σχετική ανακοίνωση. Το ραντεβού ορίζεται για το Σάββατο 23 Ιουνίου, στις 7:00 μμ στον κυκλικό κόμβο του ΚΤΕΛ. Η συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούν προς το συγκρότημα Τσαλαπάτα, όπου θα διεξαχθεί η ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας με επίσημο ομιλητή τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα και μεγάλο χορηγό τον όμιλο εταιρειών ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:
Στόχος είναι η έκφραση των αιτημάτων μας να αποτραπεί και να σταματήσει η ενεργειακή αξιοποίηση των σκουπιδιών από όλες τις βιομηχανίες, είτε τσιμεντοβιομηχανίες, είτε παραγωγής ενέργειας, είτε άλλες, εφόσον η δραστηριότητα αυτή θέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ και το ευρύτερο περιβάλλον. Οι επιπτώσεις θα είναι αναπότρεπτες για την υγεία όλων μας και ειδικά των παιδιών και της νέας γενιάς.
Το έγκλημα δεν αφορά μόνο την περιοχή μας, αφού είναι πλέον γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνία με τους βιομηχάνους του τσιμέντου και προωθεί την καύση σκουπιδιών σε όλες τις τσιμεντοβιομηχανίες της χώρας. Αυτό σημαίνει ότι όλη η Ελλάδα θα μετατραπεί σε σκουπιδότοπο και αποτεφρωτήρα της Ευρώπης η οποία φαίνεται ότι αντιμετωπίζει «πρόβλημα», καθώς η Κίνα αποφάσισε πρόσφατα να σταματήσει τις εισαγωγές ευρωπαϊκών σκουπιδιών.
Οι χιλιάδες Βολιώτες που συμμετείχαμε στο ιστορικό συλλαλητήριο της 5 Μαΐου μπορούμε και τώρα να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση και τους εταίρους της ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι να νικήσουμε! Το Σάββατο μπορούμε και πάλι να διεκδικήσουμε δυναμικά:
• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η καύση σκουπιδιών στην ΑΓΕΤ και σε κάθε άλλη τσιμεντοβιομηχανία της χώρας.
• Να εγκατασταθεί άμεσα δίκτυο καταγραφής της αέριας ρύπανσης και της ρύπανσης του εδάφους , των υδάτων, των κτηνοτροφικών και αγροτικών προϊόντων από δημόσιους φορείς, στο οποίο οι πολίτες θα έχουν συνεχή πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο.
• Να μην κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου εργοστάσιο παραγωγής SRF (καύσιμα από σκουπίδια).
• Να προχωρήσει τώρα η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς το συμφέρον της κοινωνίας, όχι των ιδιωτικών εταιρειών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το