Αθλητισμός

Πλέι άουτ από Απρίλιο; Δύσκολα θα αρχίσουν άμεσα οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Βόλου

Σε ρυθμούς πλέι άουτ θα έπρεπε να κινούνται αυτή την εβδομάδα οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ που θα λάβουν μέρος στο μίνι πρωτάθλημα, όσες δηλαδή τερμάτισαν στις θέσεις 7 έως 14. Θυμίζουμε, πως αρχικά οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να αρχίσουν στις 14, 15 και 16 Μαρτίου. Όμως, οι εφέσεις που έχουν ασκηθεί στο θέμα της Ξάνθης «φρέναραν» την επικύρωση της βαθμολογίας (έγινε μερική από το 1 ως το 6) και κι δεν πρόκειται το παραπάνω τριήμερο να γίνουν παιχνίδια για τα πλέι άουτ.
Πλέον, στην καλύτερη περίπτωση τα πλέι άουτ θα αρχίσουν το Σαββατοκύριακο 21 και 22 Μαρτίου, κάτι που θα εξαρτηθεί εάν η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ εκδώσει απόφαση για το ζήτημα της Ξάνθης. Εφόσον συμβεί αυτό μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη (17 και 18 του μηνός αντίστοιχα) ενδέχεται να προλάβουν τα διαδικαστικά (επικύρωση, κλήρωση κτλ), χωρίς όμως να είναι σίγουρο. Άρα προβάλει ορατό το ενδεχόμενο να μην υπάρξει ούτε τότε σέντρα.

Το κακό στην προκειμένη περίπτωση μεγιστοποιείται από το γεγονός πως μετά ακολουθεί διακοπή για τις εθνικές ομάδες, άρα εάν δεν οριστεί κάποια εμβόλιμη (πάντα με γνώμονα πως θα έχουν εκδοθεί αποφάσεις κτλ), τότε οι αναμετρήσεις των πλέι άουτ θα ξεκινήσουν το τριήμερο 4-5-6 Απριλίου, που έχει προγραμματιστεί η 3η τους αγωνιστική (ως τότε φαντάζει απίθανο να μην υπάρχουν αποφάσεις). Αν κάνετε τις σχετικές διαιρέσεις, θα δείτε πως σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο οι ομάδες θα προέρχονται από απραξία 35 ημερών, καθώς η τελευταία επίσημη αγωνιστική υποχρέωση ήταν την 1η Μαρτίου. Εύλογα θα στερούνται ρυθμού και το διάστημα των 5 εβδομάδων είναι τρομακτικά μεγάλο.

Επειδή όμως κάθε νόμισμα έχει, συνήθως, δύο όψεις, από μία ενδεχόμενη τέτοια εξέλιξη θα ωφεληθεί η ομάδα που θα τερματίσει στην 13η θέση και θα πάει στα μπαράζ με την 2η της Σούπερ Λιγκ 2. Αν τα πλέι άουτ ολοκληρωθούν βάσει του αρχικού προγραμματισμού, τότε τελειώνουν στις 10 Μαΐου, ενώ τα πλέι οφ της από κάτω κατηγορίας στις 31/5. Αυτόματα οι διπλοί αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν μεταξύ 3 και 10 Ιουνίου, κάτι που σημαίνει πως η ομάδα της Σούπερ Λιγκ θα είχε περίπου 25 ημέρες απραξία, ενώ εκείνη της Σούπερ Λιγκ 2 θα βρίσκονταν σε φουλ ρυθμό. Τώρα υπάρχει το ενδεχόμενο να «τραβήξουν» τα πλέι άουτ και αυτόματα ο 13ος δεν θα… κουβαλά τόσο μεγάλο κενό.
Από την άλλη πλευρά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση με τον κορωνοϊό, ποια θα είναι η έξαρση του ιού στην Ελλάδα και αν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο αθλητισμού για τις εγχώριες αθλητικές διοργανώσεις.

Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην ΠΑΕ Βόλος
Τις εξελίξεις παρακολουθούν, όπως είναι φυσικό και στην ομάδα του Βόλου, με τους «κυανέρυθρους» να προπονούνται καθημερινά, υπό τις οδηγίες του Στέφανου Ξηροφώτου. Ο Βολιώτης τεχνικός έχει την ευκαιρία να δουλέψει με τους ποδοσφαιριστές πάνω σε διάφορα θέματα τακτικής, ενόψει των υποχρεώσεων της ομάδας στα πλέι άουτ. Στόχος είναι ο Βόλος να παρουσιαστεί δυνατός και έτοιμος στο μίνι πρωτάθλημα, στο οποίο θα επιδιώξει να τερματίσει σε μια τιμητική θέση στην τελική κατάταξη, από τη στιγμή που η παραμονή είναι δεδομένη.
Δίνεται, παράλληλα, η δυνατότητα το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την έναρξη των πλέι άουτ, να αποθεραπευτούν πλήρως και οι ποδοσφαιριστές της ομάδας, που αντιμετωπίζουν κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών (Οικονόμου, Τσαούσης).
Επίσημα από τη διοίκηση της ΠΑΕ δεν έχει ανακοινωθεί η διεξαγωγή κάποιου φιλικού παιχνιδιού, αν και λόγω του κορωνοϊού και την προσπάθεια περιορισμού του ιού, έχουν κλείσει όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βόλου, ενώ το ίδιο ισχύει και σε πολλούς δήμους στην Ελλάδα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το