Αθλητισμός

Πίσω ο προγραμματισμός στον Ολυμπιακό Βόλου όσο βρίσκεται στον «αέρα» η αναδιάρθρωση

Στον Ολυμπιακό Βόλου θα έπρεπε να προγραμματίζουν για τη νέα σεζόν, αλλά αυτό δεν μπορεί να συμβεί όσοι παραμένει στον «αέρα» το θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών ποδοσφαίρου. Ανάλογα με το αν η ομάδα θα παίξει στη δεύτερη ή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία θα καθοριστεί το μπάτζετ και θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ.
Δεν κατατέθηκε χθες η τροπολογία για την περιβόητη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του ποδοσφαίρου. Επρόκειτο να ενταχθεί σε ένα άσχετο με τον αθλητισμό νομοσχέδιο του του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που αφορούσε τον αερολιμένα του Ηρακλείου Κρήτης, αλλά αυτό δεν συνέβη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης θα επιδιώξει να το εντάξει στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις, που φυσικά επίσης δεν έχει καμία σχέση με τον αθλητισμό.

Αυτές οι ήξεις αφήξεις του υφυπουργού, που τη μία δηλώνει ότι η αναδιάρθρωση θα ισχύσει από φέτος, χωρίς να καταθέτει την τροπολογία και την άλλη πετά το… μπαλάκι στην ΕΠΟ, συνεχίζουν να ταλαιπωρούν τις ομάδες και ιδιαίτερα τις πρωταθλήτριες της φετινής Γ’ Εθνικής, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου.
Στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο ακόμη δεν γνωρίζουν αν η Φούτμπολ Λιγκ της νέας περιόδου θα είναι η δεύτερη ή η τρίτη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και φυσικά δεν μπορούν να αρχίσουν τον προγραμματισμό τους. Μπορεί να έχει γίνει μία πρώτη συζήτηση με τον προπονητή Περικλή Αμανατίδη και να υπάρχει η θέληση να διατηρηθεί ο βασικός κορμός της ομάδας, αλλά μέχρι εκεί.

Εξάλλου, ανάλογα στην κατηγορία που θα ενταχθεί η ομάδα (που αγωνιστικά πρέπει να είναι στο δεύτερο επίπεδο) θα καθοριστεί και το μπάτζετ της επόμενης σεζόν. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε ότι εφόσον ισχύσει η αναδιάρθρωση οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 θα έχουν εξασφαλισμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο, μέσω της ΕΡΤ και κάθε μία θα πάρει περίπου 800.000 ευρώ.
Αντίθετα, στη Φούτμπολ Λιγκ θα δοθούν… ψίχουλα, παρότι σε αυτή θα μετέχουν ιστορικοί σύλλογοι, με πολύ κόσμο από πίσω τους, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου. Ίσα-ίσα τις μετακινήσεις τους θα βγάλουν, με το ποσό των 130.000 ευρώ περίπου το οποίο θα τους καταβληθεί.

Σχετική αναφορά έκανε ο νυν πρόεδρος της Φούτμπολ Λιγκ Λεωνίδας Λεουτσάκος, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «Τόσο την Σούπερ Λιγκ 2 όσο και την νέα Φούτμπολ Λιγκ θα τις αναλάβει να τις διοργανώσει, βάση της απόφασης πάντα της ΕΠΟ, η Φούτμπολ Λιγκ, εμείς δηλαδή και αυτό ότι πλέον και να γίνει δεν θα αλλάξει. Η νέα, λοιπόν, Φούτμπολ Λιγκ θα έχει 1.800.000 ευρώ συνολικά και για τις 14 ομάδες έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ3, που θα μοιραστούν ίσα στις 14 ομάδες, ενώ θα βρούμε χρήματα και από ένα δυνατό χορηγό που θα δώσει και το όνομά του στο νέο αυτό πρωτάθλημα».

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ξεσπά η σύζυγος του θύματος στην Αγία Βαρβάρα: «Σκότωσαν τον άνδρα μου κι αυτή ζητούσε καλλυντικά»

Ξέσπασε η σύζυγος του αδικοχαμένου γιατρού που δολοφονήθηκε στην Αγία Βαρβάρα, από τον πεθερό του…

7 Μαρτίου 2024

Λειτουργεί ξανά το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας -Ήταν ανενεργό από το 2011

Τη λειτουργία του ξεκίνησε και πάλι το site της πρώην ελληνικής βασιλικής οικογένειας, όπως αποκάλυψε…

7 Μαρτίου 2024

Θλιβερό ρεκόρ στη Βραζιλία – Σκότωναν 4 γυναίκες την ημέρα το 2023

Νέο αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε η Βραζιλία που αφορούν δολοφονίες γυναικών το 2023. Σύμφωνα με έρευνα…

7 Μαρτίου 2024

Κάθειρξη σε 27χρονο που εκβίαζε ανήλικη να του στείλει γυμνές φωτογραφίες

Ποινή κάθειρξης 10 ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε 27χρονο που κατηγορείται…

7 Μαρτίου 2024

Φρίκη στην Οτάβα: Βρήκαν 6 άτομα νεκρά σε σπίτι – Ανάμεσά τους 4 παιδιά

Έξι άνθρωποι -μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά και δύο ενήλικες- βρέθηκαν νεκροί μέσα σε ένα…

7 Μαρτίου 2024

Σουηδία: Έγινε και επίσημα μέλος του ΝΑΤΟ – Το μήνυμα Στόλτενμπεργκ

Η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε επίσημα σήμερα ότι η χώρα θα ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ,…

7 Μαρτίου 2024