Τοπικά

«Πιο κάτω υπάρχει πάρκινγκ…» – Αυτοκόλλητα σε παράνομα σταθμευμένα οχήματα βάζουν στον Τύρναβο

tyrnavos-aytokinito

Συνεχίζεται από τον Δήμο Τυρνάβου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα η προσπάθεια να κατανοήσουν οι πολίτες ότι πρέπει να τηρούν με ευλάβεια και με σεβασμό στον συνάνθρωπό τους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δυστυχώς ακόμα και με την αυστηρότητα οι συνδημότες δεν συμμορφώνονται και παρκάρουν παράνομα σε πεζοδρόμους, στην παλαιά εθνική οδό που διέρχεται την πόλη από τις οδούς Καραολή και Δημητρίου και Πολυτεχνείου και σε χώρους στάθμευσης ΑμΕΑ.

Χθες και προχθές με μια ευγενική επισήμανση-παρότρυνση προς τους πολίτες ο Δήμος Τυρνάβου προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο και χρόνιο πρόβλημα που είναι το παράνομο παρκάρισμα.

Στελέχη του Δήμου Τυρνάβου κολλάνε αυτοκόλλητα με το μήνυμα «λίγο πιο κάτω υπάρχει χώρος στάθμευσης» στο τζάμι των παράνομα παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Όπως δήλωσε στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Τσιόπας η δράση αυτή είναι η πρώτη μιας γενικότερης προσπάθειας ώστε να αντιμετωπισθεί το παράνομο παρκάρισμα, ιδιαίτερα στο κέντρο και τους πεζόδρομους της πόλης του Τυρνάβου.

Η προσπάθεια αυτή κινείται παράλληλα με τη δουλειά της αστυνομίας, δεν γίνεται και δεν μπορεί να υποκαταστήσει τις δικές της ενέργειες, μιας που, η παρακολούθηση και ο έλεγχος της κυκλοφορίας εμπίπτει αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της αστυνομίας.

Και ο κ. Τσιόπας συνεχίζει: «Με τη δράση αυτή υπενθυμίζουμε στους πολίτες την ύπαρξη χώρων στάθμευσης λίγα μέτρα πιο πέρα. Κολλάμε το αυτοκόλλητο στο τζάμι του αυτοκινήτου με σκοπό να λάβει το μήνυμα ο οδηγός και εύκολα να το ξεκολλάει από το αυτοκίνητό του, τραβώντας το από ενδεικνυόμενο σημείο. Το αυτοκόλλητο διαθέτει ειδική κόλλα ώστε να μην αφήνει στίγματα κατά την απομάκρυνσή του. Νομίζω πως είναι ένας τρόπος να θίξουμε το πρόβλημα άμεσα στους πολίτες που εμπλέκονται και δημιουργούν το πρόβλημα. Αργότερα θα ακολουθήσουν και άλλες δράσεις με σχετικό αντικείμενο. Ελπίζουμε στην κατανόηση των πολιτών και στην αντιμετώπιση του προβλήματος».

Πηγή εφημερίδα Ελευθερία

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το