Ο δημοσιογράφος και κριτικός γαστρονομίας Κριστιάν Μιγιό, συνιδρυτής του διάσημου οδηγού γαστρονομίας Gault et Millau και ένας από τους πατέρες της Nouvelle Cuisine, πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 88 ετών.
Αυτό δήλωσε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Κομ ντε Σεριζέ, γενικός διευθυντής του Gault et Millau.
Έπειτα από μια καριέρα δημοσιογράφου στη διάρκεια της οποίας εργάσθηκε σε διάφορες εφημερίδες, ο Κριστιάν Μιγιό εξέδωσε το 1969 τον πρώτο οδηγό Gault et Millau μαζί με τον συνάδελφό του Ανρί Γκο (απεβίωσε το 2000).
Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 συνέβαλε στη γέννηση της Nouvelle Cuisine.
Πηγή: iefimerida
Της Ράνιας Γάτου ποιήτριας, δοκιμιογράφου, εικαστικού Άνδρας και Γυναίκα: Η Συμφωνία των Καρδιών Στη…
Για απάτη με πρόσχημα την αγορά και τον εκτελωνισμό εισαγόμενων αυτοκινήτων από τη Βουλγαρία κατηγορούνται…
Τα τρία ψέματα του κρεοπώλη και οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε για τα όσα συνέβησαν…
Το βιβλίο της Άρτεμις Χατζηγεωργίου - Κουτσούκου με τίτλο «Σιλουέτες ζωής» θα παρουσιαστεί στον…
Η συγγραφέας και ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο «Φωτοανάγνωση», τη…
Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Πέρασαν πάνω από 4 μήνες από το…