Πολιτισμός

Παρουσιάζεται το βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» – Αναζήτηση διεξόδου στις δυσκολίες της ζωής

 

Το βιβλίο της Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου με τίτλο «Σιλουέτες ζωής» θα παρουσιαστεί στον Βόλο, το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Παρκ», με τη διοργάνωση του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγ. Ιωσήφ», του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, των εκδόσεων «Γράφημα» και του βιβλιοπωλείου «Ήλιος». Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγαφέας Γιώτα Κούγιαλη και η συγγραφέας του βιβλίου Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου θα συνομιλήσει τη δημοσιογράφο Ροσσάνα Πώποτα που θα συντονίσει την εκδήλωση. Θα προλογίσουν ο Ρολάνδος Φίσερ, επ. πρόξενος της Γαλλίας στον Βόλο, η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου και η Χριστίνα – Μαρία Λαμπροπούλου, πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου, συγγραφέας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά με τραγούδια που θα αποδώσει η Σοφία Καγιά, mezzo soprano, μουσικοπαιδαγωγός, με τη συνοδεία στο πιάνο της Ελένης Τσαρδακά.
Πρόκειται για μικρές ιστορίες – παράλληλες αφηγήσεις ανθρώπων που αναζητούν διέξοδο στις δυσκολίες της ζωής και λύτρωση μέσα από το δικαίωμα στο λάθος και τη συγχώρεση. Το βιβλίο «Σιλουέτες ζωής» είναι διηγήματα με κοινή συνισταμένη την απρόβλεπτη εξέλιξη συμπεριφορών και καταστάσεων που η ίδια η ζωή οδηγεί άλλοτε βασανιστικά και άλλοτε λυτρωτικά, πάντοτε καθοριστικά. Μνήμες και φαντασία, ήρωες και αντιήρωες συνθέτουν ένα ξεχωριστό συγγραφικό πόνημα που δικαιώνει τις προθέσεις της συγγραφέως και τις προσδοκίες των αναγνωστών της.
Η Άρτεμις Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στον Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» και πτυχιούχος του τμήματος Γαλλικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επιμόρφωση στο Institut de Touraine. Δίδαξε και προώθησε τη Γαλλική Γλώσσα για 30 χρόνια στη Δημόσια Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συμμετέχοντας σε σεμινάρια και πανελλήνια συνέδρια ως εισηγήτρια και επιμορφώτρια. Εκπόνησε εργασίες στην ελληνική και γαλλική γλώσσα, πραγματοποίησε πλήθος πολιτιστικών προγραμμάτων σε μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας και γ. γραμματέας του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.
Για την προσφορά της στην εκπαίδευση και στην προώθηση της Γαλλικής Γλώσσας και του Γαλλικού Πολιτισμού της απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα από τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας, ενώ το γαλλικό κράτος το 2015 μέσω του γενικού προξένου της Γαλλίας και διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Christophe le Rigoleur την όρισε «Ιππότη» με το παράσημο των Ακαδημαϊκών Φοινίκων (Palmes Academiques). Το πρώτο της συγγραφικό έργο δίγλωσσο (Ελληνο – Γαλλικό) βιβλίο για παιδιά με τίτλο «Το παράπονο του Χαλίμ – La plainte de Halim» από τις εκδόσεις «Γράφημα».

 

Share

Πρόσφατα άρθρα

Παρουσίαση του βιβλίου «Φωτοανάγνωση» της Βασιλικής Γιαννακοπούλου

  Η συγγραφέας και ψυχολόγος Βασιλική Γιαννακοπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της με τίτλο «Φωτοανάγνωση», τη…

25 Ιανουαρίου 2024

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας “Η Περιφέρεια Θεσσαλίας να δώσει άμεση λύση για τους κτηνοτρόφους και τα ζώα τους”

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Πέρασαν πάνω από 4 μήνες από το…

25 Ιανουαρίου 2024

Ραφαέλα Πιτσικάλη: Θλίψη για τον θάνατο της 21χρονης – «Μια μαχήτρια της ζωής», αναφέρουν στις αναρτήσεις τους οι επώνυμοι

Θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο της Ραφαέλας Πιτσικάλη σε ηλικία 21 ετών. Η…

25 Ιανουαρίου 2024

Εκδήλωση «Οι διαδρομές της Αριστεράς στον Βόλο κατά τον 20ό αιώνα» από ΑΣΚΙ και ΣΙΜΕΑ

  Οι Φίλοι των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (ΑΣΚΙ) και ο Σύλλογος Ιστορίας και Μνήμης…

25 Ιανουαρίου 2024

Πυροβολισμοί με μαφιόζικο άρωμα – Τον πλησίασε με αυτοκίνητο και του έριξε τρεις φορές

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (24/1) στην Κάτω Αχαΐα. Σύμφωνα με πληροφορίες…

25 Ιανουαρίου 2024

Συνεχίζει τη λειτουργία του το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

  Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου συνεχίζει τη λειτουργία του για αναψυχή και χιονοδρομίες με ικανή…

25 Ιανουαρίου 2024