Τοπικά

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: “Καλοστημένο το σχέδιο απαξίωσης του Βιολογικού από τη δημοτική αρχή με αρωγό των Δ. Κουτσιφέλη”

Θέση για την πρόθεση της δημοτικής αρχής Βόλου να παραχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού σε ιδιώτες  παίρνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας που, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι είναι καλοστημένο το σχέδιο απαξίωσης του Βιολογικού και παράδοσής του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Σημειώνει πως η δημοτική αρχή απομάκρυνε έμπειρα στελέχη από τον Βιολογικό ενώ θεωρεί αρωγό της δημοτικής αρχής τον Δ. Κουτσιφέλη που, όπως αναφέρει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία, είναι υπέρ της παράδοσης του βιολογικού σε ιδιώτες.

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας:

 

 

“Καλοστημένο φαίνεται το σχέδιο απαξίωσης του βιολογικού καθαρισμού από τη Δημοτική Αρχή Βόλου και παράδοσής του σε ιδιωτικά συμφέροντα. Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας παρακολουθεί καιρό τώρα τα όσα συμβαίνουν και συνδέονται με το βιολογικό καθαρισμό του πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου. Αφού δεν έχει επενδυθεί τίποτα σχεδόν για την αναβάθμισή του, την επούλωση των πληγών του και την ορθή λειτουργία του, συζητείται πλέον να παραδοθεί η «λειτουργία» του στα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Μια λύση η οποία θα δεσμεύσει όχι μόνο την παρούσα Δημοτική Αρχή, αλλά και τις μελλοντικές. Και τέτοιο δικαίωμα δεν έχει. Αφού απομάκρυνε έμπειρα στελέχη από το βιολογικό, τώρα επιχειρεί να τον παραδώσει σε ιδιώτες. Γιατί; Μήπως δεν υπάρχουν χρήματα; Υπάρχουν όμως χρήματα για άλλες ήσσονος σημασίας ανάγκες. Έχουμε ακούσει για 1,2 εκατομμύρια ευρώ(!!!) για μετατροπή του εκθεσιακού κέντρου σε συνεδριακό. Γιατί; Για να γίνονται συνέδρια μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού κάθε χρόνο; Για αγορά οικοπέδου στο Σωρό με 100.000 ευρώ και πολλά άλλα. Όποιος βαριέται να ζυμώσει σαράντα μέρες κοσκινίζει λέει ο σοφός λαός μας. Αναζητήθηκαν μήπως χρήματα από το ΕΣΠΑ και δε βρέθηκαν; Αναζητήθηκαν άτομα από άλλες υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ και δεν βρέθηκαν;

Και βέβαια αρωγός της Δημοτικής αρχής βρέθηκε και ο επανακάμψας στη ΔΕΥΑΜΒ τ. πρόεδρος εργαζομένων, απολυθείς από τη ΔΕΥΑΜΒ κ. Κουτσιφέλης με άρθρο του σε τοπική εφημερίδα υπέρ της παράδοσης του βιολογικού σε ιδιώτες.

Σημειώνουμε την έγγραφη δήλωσή του ότι «τίθεται στη διάθεση της διοίκησης για να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπου εκείνη κρίνει…». Και ουδέν περαιτέρω σχόλιο.

Η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας είναι βέβαιη ότι δεν θα περάσουν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του βιολογικού, που θα οδηγήσουν στην υποβάθμιση, όχι μόνο του βιολογικού, αλλά και του Παγασητικού. Γιατί οι ιδιώτες το μόνο που νοιάζονται είναι το κέρδος και όχι το περιβάλλον”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το