Τοπικά

Περισσότερο νερό φέτος στο «Παναγιώτικο» – 800.000 κυβικά μέτρα ο όγκος στο φράγμα αυτή την περίοδο

Στα 800.000 κυβικά μέτρα νερού εκτιμάται αυτή τη χρονική περίοδο ο όγκος του πόσιμου νερού που υπάρχει στο φράγμα Παναγιώτικο και από το οποίο υδροδοτούνται τα χωριά του παραλιακού άξονα του Νοτίου Πηλίου.
Από τον Δήμο Νοτίου Πηλίου επισημαίνεται πως υπάρχει επάρκεια σε νερό και οι διαθέσιμες ποσότητες είναι υψηλότερες σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια.

Ενδεχομένως σε αυτό να έπαιξε ρόλο και ο βαρύς χειμώνας που πέρασε με τις πολλές χιονοπτώσεις και βροχοπτώσεις.
Πάντως, όπως εξήγησε ο βιολόγος του Δήμου κ. Μανούδης, «αυτή την περίοδο ο όγκος με νερό που μπορεί να διοχετευτεί προς πόση, αγγίζει τα 800.000 κυβικά μέτρα στο φράγμα Παναγιώτικο και η κατάσταση είναι καλύτερη σε σχέση με άλλα καλοκαίρια. Μάλιστα τον περασμένο Απρίλιο ο όγκος σε νερό βρισκόταν στο πιο υψηλό του σημείο διαθέτοντας κοντά στα 1.600.000 κυβικά μέτρα».

Ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Νίκος Φορτούνας ανέφερε πως «φέτος το καλοκαίρι το φράγμα Παναγιώτικο διαθέτει περισσότερο νερό σε σχέση με προηγούμενα καλοκαίρια λόγω του έντονου χειμώνα με τις βροχοπτώσεις και τις χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν. Εμείς μέσα από τις υπηρεσίες μας προβαίνουμε σε όλους τους απαιτούμενους ελέγχους και διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά πως το νερό είναι άριστης ποιότητας. Επίσης να σημειώσουμε πως μέσα από το φράγμα Παναγιώτικο υδροδοτούνται οι οικισμοί του παραλιακού μετώπου του Δήμου μας και δεν προκλήθηκε κανένα πρόβλημα με τη διοχέτευση του νερού» προσέθεσε.

Για το θέμα της κατασκευής ενός δικτύου που θα μεταφέρει νερό και προς τα χωριά του βόρειου άξονα του Δήμου, ο δήμαρχος επισήμανε πως «αρχικά απαιτείται να γίνει επικαιροποίηση της παλιάς μελέτης και στη συνέχεια χρειάζεται η εκπόνηση μιας μελέτης που θα επικεντρώνεται στα μηχανολογικά ζητήματα. Εμείς πάντως έχουμε υποβάλλει το σχετικό αίτημα για την προώθηση των διαδικασιών» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος τόνισε πως «το Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου έχει λάβει απόφαση για να δημιουργηθούν κάποια έργα αστικής ανάπλασης γύρω από το φράγμα Παναγιώτικο για να είναι επισκέψιμος χώρος στους τουρίστες που θέλουν να το δουν».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το