Τοπικά

Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Θεσσαλίας: Αήθης η επίθεση υποψήφιου δημοτικού συμβούλου στον Π.Κωνσταντινίδη

Ανεπαίσχυντη και ρατσιστική χαρακτηρίζει τη συμπεριφορά του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Αχ.Μπέου κατά του κ. Παναγιώτη Κωνσταντινίδη η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει πως οι δηλώσεις του υποψηφίου δημοτικού συμβούλου διαιωνίζουν και προωθούν μια βαθιά στιγματιστική λογική.
Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας:

«Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε για την ανεπαίσχυντη και ρατσιστική συμπεριφορά καθώς και για τις δηλώσεις υποψήφιου Δημοτικού Συμβούλου με το συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» του νυν δημάρχου Βόλου, κ. Μπέου αναφορικά με την υποψηφιότητα του κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη με το συνδυασμό «Βόλος – Έξυπνη Πόλη» της κ. Καπούλα στην Αγριά.
Δηλώσεις όπως αυτή που ακολουθεί: «Κοίτα πρώτα να φτιάξεις τον εαυτό σου και έπειτα φτιάξε την Αγριά» του υποψήφιου Δημοτικού Σύμβουλου που αναφέρονται σχεδόν αποκλειστικά στην κινητική αναπηρία του κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη, είναι άσχετες με πολιτική ή άλλου είδους κριτική, διαιωνίζουν και προωθούν μια λογική βαθιά στιγματιστική.

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Π.ΟΜ.Α.μεΑ.) Θεσσαλίας και σύσσωμο το ελληνικό αναπηρικό κίνημα είναι αντίθετο και απέναντι σε κάθε τέτοιου είδους δηλώσεις, οι οποίες ρυπαίνουν ανεξίτηλα την ελληνική κοινωνία. Ζητάμε από την κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε τέτοιες συμπεριφορές, σε τέτοια ρατσιστικά παραληρήματα που μόνο αποτροπιασμό και θλίψη μπορούν να φέρουν.
Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους γνωρίζουν πολύ καλά τι θα πει άνιση μεταχείριση, αποκλεισμός, φτώχεια και ζητούν το αυτονόητο: προστασία από την ελληνική Πολιτεία.
Η Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Θεσσαλίας συμπορευόμενη με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους λοιπούς φορείς μέλη της είναι αποφασισμένη να αγωνιστεί με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσει τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το