Τοπικά

Περιφέρεια Θεσσαλίας: Ο Κ.Γαβρόγλου δεν τήρησε τα συμφωνηθέντα για τη σύσκεψη με θέμα το Πανεπιστήμιο

Εμμένει στη θέση της για κοινή συνάντηση των αιρετών της Αυτοδιοίκησης με τον υπουργό Παιδείας η Περιφέρεια στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί αύριο για το νομοσχέδιο που αφορά το νέο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ωστόσο, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, το Υπουργείο χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, αποφάσισε να προχωρήσει σε ξεχωριστές συναντήσεις και δεν τήρησε αυτά που είχαν συμφωνηθεί.

Στην ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Θεσσαλίας αναφέρει:

«Την περασμένη Παρασκευή, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου συμφώνησε με την πρόταση της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γίνει αύριο, Τετάρτη 17 Οκτωβρίου, κοινή σύσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου με τον Περιφερειάρχη, Αντιπεριφερειάρχες και τους Δημάρχους των πρωτευουσών των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Θεσσαλίας για το Σχέδιο Νόμου «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Αίφνης, σήμερα, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου υπαναχώρησε από τα συμφωνηθέντα και γνωστοποίησε ότι σχεδιάζει για αύριο χωριστές συναντήσεις (μία σε επίπεδο Δήμων, μία σε επίπεδο Περιφέρειας) χωρίς να εξηγήσει το γιατί.
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με γνώμονα το καλό της κοινωνίας, του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ και την ενότητα της Θεσσαλίας, εμμένει στη θέση της και επανακαταθέτει την πρότασή της για κοινή συνάντηση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ Βαθμού με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το