Τοπικά

Πέντε πλειστηριασμοί σήμερα στη Μαγνησία

Τρεις πλειστηριασμοί ακινήτων είναι προγραμματισμένοι να διενεργηθούν σήμερα στο Ειρηνοδικείο Βόλου, ένας στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού και ένας στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου.
Ωστόσο θεωρείται αδύνατο να διενεργηθούν, καθώς συνεχίζεται μέχρι 31 Μαρτίου η αποχή των συμβολαιογράφων μελών του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Λάρισας, τόσο από τους πλειστηριασμούς με φυσική παρουσία, όσο και από τους ηλεκτρονικούς.
Ειδικότερα και σύμφωνα με τις αναρτήσεις στην ιστοσελίδα του Ταμείου Νομικών, σήμερα είναι προγραμματισμένοι στο Ειρηνοδικείο Βόλου ένας πλειστηριασμός για πέντε γραφεία και μία οικία, με επισπεύδουσα τράπεζα. Τα γραφεία βγαίνουν στο σφυρί με τιμές πρώτης προσφοράς 41.500 ευρώ, 36.000 ευρώ, 11.500 ευρώ, 21.000 ευρώ και 44.000 ευρώ, ενώ η οικία βγαίνει στο σφυρί με τιμή πρώτης προσφοράς 240.000 ευρώ.
Ακόμη βγαίνει στο σφυρί οικόπεδο 3.400 τ.μ. με μονοκατοικία 112,98 τ.μ. στον Βόλο, με τιμή πρώτης προσφοράς 480.679 ευρώ, με επίσπευση τράπεζας. Επίσης βγαίνει στο σφυρί οικόπεδο 226,60 τ.μ. με κτίσματα στον Βόλο, με τιμή πρώτης προσφοράς 90.000 ευρώ και με επίσπευση τράπεζας.
Στο Ειρηνοδικείο Σκοπέλου βγαίνει στο σφυρί το ένα δεύτερο εξ αδιαιρέτου οικοπέδου στην Αλόννησο 456,24 τ.μ., με τιμή πρώτης προσφοράς 24.000 ευρώ και με επίσπευση ανώνυμης εταιρίας.
Στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού βγαίνει στο σφυρί οικία 40 τ.μ. σε οικόπεδο 168 τ.μ. στη Ν. Αγχίαλο, με τιμή πρώτης προσφοράς 18.000 ευρώ και με επίσπευση τράπεζας.
Οι συμβολαιογράφοι διεκδικούν:
-Την προστασία κατά την άσκηση των καθηκόντων τους ως υπαλλήλων επί του πλειστηριασμού, από τις επιθέσεις ομάδων ή μεμονωμένων ατόμων, που στρέφονται αδιακρίτως κατά της διενέργειας οποιουδήποτε πλειστηριασμού και την εξασφάλιση κατά τη διαδικασία των πλειστηριασμών των συνθηκών ομαλότητας και νομιμότητας, όπως συμβαίνει κατά το στάδιο της συζήτησης των δικαστικών υποθέσεων στο ακροατήριο του Δικαστηρίου και της έκδοσης της δικαστικής απόφασης.
-Την ανάληψη εκ μέρους του υπουργείου Δικαιοσύνης της εποπτείας, του ελέγχου και της ευθύνης λειτουργίας της πλατφόρμας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
-Την κατάργηση της παρέκτασης που προβλέπει το άρθρο 207 Ν. 4512/2018.
-Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Συμβολαιογράφων.
Σύμφωνα με την τροποποίηση των διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, επιβάλλεται η «παρέκταση» της τοπικής αρμοδιότητας των συμβολαιογράφων, αφού πλέον ορίζεται ότι αν δεν υπάρχουν πιστοποιημένοι για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς συμβολαιογράφοι στην περιφέρεια κάποιου συμβολαιογραφικού συλλόγου, τότε οι πλειστηριασμοί θα διενεργούνται από συμβολαιογράφους του συμβολαιογραφικού συλλόγου της πρωτεύουσας του κράτους. Οι συμβολαιογράφοι διαμαρτύρονται έντονα και δηλώνουν κατηγορηματικά την αντίθεσή τους στην εν λόγω τροποποίηση.
Όπως επισημαίνουν, η αρμοδιότητα των συμβολαιογράφων στην άσκηση των καθηκόντων τους στην ειρηνοδικειακή περιφέρεια στην οποία υπηρετούν, όπως ρητά ορίζεται στο άρθρο 4 του Ν.2830/2000 (Κώδικας Συμβολαιογράφων), δεν επιδέχεται εξαιρέσεις.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το