Τοπικά

Σχέδιο αποσυμφόρησης του “Αχιλλοπούλειου” με μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική 

Δέκα ασθενείς μη covid πρόκειται να μεταφερθούν από το Νοσοκομείο του Βόλου στην ιδιωτική πολυκλινική “Άνασσα”, στο πλαίσιο της σύμβασης που υπεγράφη μεταξύ της 5ης ΥΠΕ και της Διοίκησης του ιδιωτικού Θεραπευτηρίου, με σκοπό την αποσυμφόρηση του “Αχιλλοπούλειου”. Η σύμβαση αφορά επίσης τη νοσηλεία δυο ασθενών μη covid στη ΜΕΘ της πολυκλινικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου ενημερώθηκε μόλις σήμερα το πρωί για τη σύμβαση και την επικείμενη μεταφορά των ασθενών. Εντός της ημέρας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη προκειμένου να αποφασιστεί ποιοί ασθενείς θα μεταφερθούν.

Σημειώνεται ότι η νοσηλεία των ασθενών που θα μεταφερθούν στο ιδιωτικό θεραπευτήριο θα είναι δωρεάν για τους ίδιους, καθώς το κόστος νοσηλείας τους θα καλυφθεί από τον ΕΟΠΥ μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων που θα διοχετευτούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

“Κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια…”
Αποκαλυπτικός για την κατάσταση που επικρατεί στο «Αχιλλοπούλειο» ήταν ο επικεφαλής των κλινικών Covid, παθολόγος γιατρός κ. Μάνδρος, σε συνέντευξή του σήμερα στην ΕΡΤ Βόλου.
«Αυτή τη στιγμή κρατιόμαστε με νύχια και με δόντια…», είπε.
Σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν απλωθεί κλίνες για την νοσηλεία ασθενών covid στην παλιά Α΄ και Β’ Παθολογική και στον 1ο όροφο, όπου νοσηλεύονται ασθενείς σε πιο δύσκολη κατάσταση, ενώ μέσα στη μέρα θα εκκενωθεί και άλλη κλινική.

Ο μέσος όρος εισαγωγών καθημερινά είναι 10 ασθενείς, που θα μείνουν από μία βδομάδα έως και 10 μέρες. Αυξάνεται το φορτίο για το Νοσοκομείο, λιγοστεύουν οι κλίνες και αν καλυφθεί και η επόμενη κλινική, μετά θα απαιτηθεί παρέμβαση της Περιφέρειας με άλλου είδους διαχείριση, όπως έγινε στη Θεσσαλονίκη με μεταφορά κρεβατιών στον ιδιωτικό τομέα και εφαρμογή άλλων σχεδίων.

“Σε ελάχιστο χρόνο με μαζική εισροή ασθενών τέντωσε το σύστημα” τόνισε ο κ. Μάνδρος και πρόσθεσε: “είναι μια καταιγίδα… μια δύσκολη κατάσταση.  Εγώ είμαι παθολόγος, όμως αν γινόταν σεισμός και είχαμε καταστροφή, θα έμπαινα στο νοσοκομείο και θα έκανα το χειρουργό. Ανεξάρτητα από συμφωνίες που υπάρχουν, θα έπρεπε να έλθουν ιδιώτες γιατροί 4,5 ώρες να βοηθήσουν στα επείγοντα…”

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το