Τοπικά

Για ενισχυτική διδασκαλία 500 μαθητές από Γυμνάσια της Μαγνησίας “Θ”

ΜΑΘΗΤΕΣ

Στους 500 ανέρχονται οι μαθητές Γυμνασίων της Μαγνησίας που ζήτησαν να παρακολουθήσουν το θεσμό της ενισχυτικής διδασκαλίας ο οποίος για φέτος εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.
Πρόκειται για μαθητές που πιστεύουν ότι έχουν κενά σε διάφορα μαθήματα και χρειάζονται διδακτική στήριξη, αλλά λόγω οικονομικής αδυναμίας ή για άλλο λόγο δεν έχουν πάει σε κάποιο φροντιστήριο.
Πάντως σε σχέση με πρόπερσι ο αριθμός είναι ο μισός και ο λόγος είναι πως δόθηκε ελάχιστος χρόνος ως προθεσμία από το Υπουργείο Παιδείας, μόλις τρεις ημέρες, προκειμένου να καταθέσουν την αίτηση οι μαθητές και να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Ένας άλλος βασικός λόγος είναι πως ο θεσμός για ακόμη μια χρονιά ξεκινάει πολύ αργά, δηλαδή πέντε μήνες μετά την έναρξη των μαθημάτων, οπότε φυσιολογικά οι ενδιαφερόμενοι μαθητές θα έχουν βρει άλλους τρόπους για να στηριχθούν στη διδασκαλία τους.
Πάντως σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τα σχολεία, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές που θέλουν να παρακολουθήσουν την ενισχυτική διδασκαλία, αγγίζουν τους 500.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έχει ήδη προχωρήσει στην πρότασή της για τον ορισμό των σχολικών κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας. Η πρόταση έχει ήδη αποσταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και αναμένεται η απάντηση.
Στη συνέχεια θα γίνει η πρόταση για τον ορισμό των υπευθύνων των σχολικών κέντρων ενισχυτικής διδασκαλίας που μπορεί να είναι είτε διευθυντές είτε υποδιευθυντές.
Πιο αναλυτικά τα δεκατέσσερα ΣΚΕΔ στη Μαγνησία έχουν ως εξής: 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, Γυμνάσια Κάτω Λεχωνίων, Ζαγοράς, Μηλεών, Καναλίων, Βελεστίνου, Νέας Αγχιάλου, Αλοννήσου, Σκιάθου, Σκοπέλου, Γλώσσας Σκοπέλου. Στη Γλώσσα Σκοπέλου δημιουργείται ολιγομελές τμήμα, καθώς δεν είναι δυνατή η πρόσβαση των μαθητών της Γλώσσας στη χώρα της Σκοπέλου.
Στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου θα λειτουργήσουν τρία ΣΚΕΔ που θα εξυπηρετήσουν τους μαθητές από τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες.
Το ωρολόγιο πρόγραμμα του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας καθορίζεται ως εξής:
• Για την πρώτη τάξη Γυμνασίου τέσσερις ώρες Μαθηματικά, δύο ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, τρεις ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, μια ώρα Φυσική. Σύνολο δέκα ώρες.
• Για την δεύτερη τάξη Γυμνασίου τέσσερις ώρες Μαθηματικά, τρεις ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Φυσική, μία ώρα Χημεία. Σύνολο δώδεκα ώρες.
• Για την τρίτη τάξη Γυμνασίου τέσσερις ώρες Μαθηματικά, τρεις ώρες Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, δύο ώρες Φυσική, μια ώρα Χημεία. Σύνολο δώδεκα ώρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το