Πολιτισμός

Παρουσιάζεται το νέο παιδικό διήγημα του Διονύση Λεϊμονή στον Βόλο

Το Σάββατο 25 Μαΐου στις 7.00μ.μ. στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσιάζεται το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα-φιλόλογου Διονύση Λεϊμονή «Ο θαλασσοσφυριχτής» στην πόλη του Βόλου με τη στήριξη της Ένωσης Συλλόγων γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από της Αρτέον Εκδοτική και την εικονογράφηση έχει κάνει η Δήμητρα Ψυχογυιού.

«Νησιά υπάρχουν μόνο σε θάλασσες ή ακόμα και σε λίμνες; Σπίτια στεριώνουν μόνο πάνω στη γη ή ακόμα και πάνω στο νερό; Λαβύρινθους χτίζει μόνο ο άνθρωπος ή ακόμα και η φύση; Ελάτε να το ανακαλύψουμε αρμενίζοντας με μια παρέα παιδιών στο γαλήνιο και ονειρικό πέλαγος της λιμνοθάλασσας. Μαζί τους θα μοιραστούμε τη ζωή των λιμναίων ανθρώπων της και ενός παράξενου φίλου τους, του Στρατή. Μια πρόσκληση, αλλά και μια… βίδρα, θα σταθούν η αιτία για να ζήσουν οι μικροί μας φίλοι μια απρόσμενη περιπέτεια. Θα βγουν, άραγε, νικητές από αυτήν τη μεγάλη πρόκληση; Θα καταφέρουν να συνομιλήσουν με τη φύση, δαμάζοντας τα στοιχειά της; Δεν μένει παρά να το μάθουμε! Μαζί τους θα ξεφύγουμε για λίγο από τον λαβύρινθο της εποχή μας για να ανακαλύψουμε τη σχέση μας με το φυσικό περιβάλλον και τη σημασία του στην επιβίωση των μελλοντικών γενεών».

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Ο Κώστας Μάγος, Επίκουρος Καθηγητής του Π.Θ,  η Σύλβια Κοντογιάννη, μαθήτρια Ε΄ Δημοτικού και ο συγγραφέας.
Θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο από μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου νέας Ιωνίας Βόλου
Μουσικό δρώμενο από μαθητές και μαθήτριες του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τις: Μπέκα Αποστολία, Βαλαμουτοπούλου Στέλλα και Φωτοπούλου Νταίζη
Την παρουσίαση θα κλείσει η «Χορωδία των αστεριών» του 27ου Δημοτικού σχολείου Βόλου υπό τη διεύθυνση της μουσικού Βέρας Κυριακοπούλου
Συντονισμός εκδήλωσης: Ηλίας Κουτσερής, δημοσιογράφος και πρόεδρος της ΄Ενωσης Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το