Πολιτισμός

Παρουσιάζεται σήμερα το νέο βιβλίο του Γιάννη Καλπούζου «Ραγιάς» στο θεατράκι του Αναύρου

Το νέο του βιβλίο με τιτλο «Ραγιάς – Μέρες και Νύχτες του 1821» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Ψυχογιός», θα παρουσιάσει ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στον Βόλο σε ανοικτή εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 7 Ιουλίου, στις 8.30 το βράδυ, στο θεατράκι του Αναύρου που βρίσκεται μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου, με τη διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βόλου, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας – τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, της Τοπικής Συντονιστικής Ομάδας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τις δράσεις του ’21, της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας, του βιβλιοπωλείου «Πλαστελίνη» και των εκδόσεων «Ψυχογιός».

Για το βιβλίο «Ραγιάς – Μέρες και Νύχτες του 1821» θα μιλήσει ο συγγραφέας, ενώ για το προηγούμενο του βιβλίο με τίτλο «Εράν – Βυζαντινά Αμαρτήματα» που κυκλοφόρησε πέρυσι και δεν παρουσιάστηκε λόγω της πανδημίας, θα μιλήσει ο φιλόλογος – λογοτέχνης και πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Ν. Μαγνησίας Αδάμος Μουζουρής. Αποσπάσματα θα διαβάσει ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ροσσάνα Πώποτα.
Η εκδήλωση υποστηρίζεται επίσης από την Ηπειρωτική Αδελφότητα Ν. Μαγνησίας, τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας, τον 1ο Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου, τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου «Θέτις».

Το Βιβλίο «Ραγιάς – Μέρες και Νύχτες του 1821» αντανακλά με τις περιγραφές και την πλοκή, τα πρόσωπα και τις δράσεις τους τη ζωή των Ελλήνων στα δύσκολα χρόνια της τουρκοκρατίας. Πάθη και μίση, δύσκολες στιγμές και στιγμές λύτρωσης ενώνονται με την απαράμιλλη γραφή του Γιάννη Καλπούζου συνθέτοντας ένα μοναδικό μυθιστόρημα όπου η ζωή αναμετριέται με τον θάνατο. Το βιβλίο «Εράν – Βυζαντινά αμαρτήματα» διαδραματίζεται στο Βυζάντιο την εποχή της Εικονομαχίας, μια δύσκολη περίοδο με διωγμούς και συγκρούσεις, διώξεις και απροβλεπτες διακυμάνσεις της μοίρας με τον έρωτα να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις, στην πορεία και στην εξέλιξη της ιστορίας.

Ο Γιάννης Καλπούζος γεννήθηκε στο χωριό Μελάτες της Άρτας το 1960. Έχει γράψει ποιητικές συλλογές, στίχους για 80 τραγούδια, διηγήματα και μυθιστορήματα. Με την ποιητική του συλλογή «Έρωτας νυν και αεί» ήταν υποψήφιος στη βραχεία λίστα για το Κρατικό Βραβείο Ποίησης 2008, ενώ το 2009 τιμήθηκε με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (Ε.ΚΕ.ΒΙ.) για το μυθιστόρημά του «Ιμαρέτ». Η παραλογή «Ο λύκος» που εμπεριέχεται στη συλλογή διηγημάτων «Κάποιοι δεν ξεχνούν ποτέ» βραβεύθηκε στον Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος «Γιώργος Σεφέρης» του Πανεπιστημίου του Παλέρμο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το