Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν τα δυο νέα συγγραφικά δημιουργήματα της Μαίρης Γαβαλά

Τα δύο νέα συγγραφικά δημιουργήματα, το ημερολόγιο για το 2019 και μια ποιητική συλλογή, της εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Μαίρης Τσακνάκη-Γαβαλά, παρουσιάστηκαν προχθές σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική σχολή «Άγιος Ιωσήφ».
Πρόκειται για δύο βιβλία, όπου η συγγραφέας αποτυπώνει με τον δικό της ξεχωριστό και γλαφυρό τρόπο τις ευαισθησίες και τους προβληματισμούς της για τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνική πραγματικότητα και τις παντοτινές αξίες.
Πολλοί συμπολίτες έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, όπου μίλησαν άνθρωποι της τέχνης, της επιστήμης και της εκπαίδευσης.

Η κ. Τσακνάκη δήλωσε πως «το χόμπι μου είναι να γράφω βιβλία, ποιήματα, να αρθρογραφώ. Από τότε που κατάλαβα τον κόσμο, διαβάζω και γράφω. Είναι η παρέα μου. Ό,τι ερεθίσματα παίρνω από τον κόσμο, προσπαθώ να τα μεταφέρω στο χαρτί».
Για το λογοτεχνικό της ημερολόγιο «Εμείς…μαζί 2019» η εκπαιδευτικός τόνισε πως «είναι η όγδοη χρονιά που εκδίδω ένα λογοτεχνικό ημερολόγιο. Φέτος ο τίτλος του είναι «Εμείς μαζί 2019» και είναι αφιερωμένος στον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο γιατί με τον λόγο και τις πράξεις του εκπροσωπεί όσο το δυνατόν καλύτερα το πνεύμα ενότητας και συλλογικότητας, το «εμείς μαζί». Με τις δράσεις της η μητρόπολη αγκαλιάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες και ο μητροπολίτης μας είναι ένας πραγματικός θρησκευτικός ηγέτης».
Παράλληλα παρουσίασε τη νέα ποιητική της συλλογή με τίτλο «ένα ατελεύτητο καλοκαίρι» που ξεκινά από ένα ποίημα που έγραψε, όταν έχασε τον σύζυγό της και το οποίο μελοποίησε ο κ. Φουντούλης. Παράλληλα περιλαμβάνονται ποιήματα αφιερωμένα στη Γαλλοφωνία

Η πρόεδρος της ΧΕΝ κ. Πηνελόπη Παπαθανασίου τόνισε πως «η Μαίρη για μένα είναι ένας μέντορας. Είναι πολυτάλαντη με μεστό λόγο. Ένας άνθρωπος που τον αγαπάμε».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του 1ου Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου κ. Ευαγγελία Γκόλια επισήμανε πως «στο ημερολόγιο της κ. Γαβαλά κυριαρχεί το θετικό συναίσθημα που είναι αγάπη».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Βόλου «Θέτις» κ. Νένα Ζήση αναφέρθηκε στο ποιητικό έργο της κ. Μαίρης Γαβαλά λέγοντας πως «είναι γεμάτο από γεμάτες τρυφερές στιγμές, ζεστές ανθρώπινες σχέσεις, πολλούς προβληματισμούς για πολλά θέματα. Με λέξεις, μικρούς στίχους μάς δίνει την έννοια της κοινωνικής πραγματικότητας και των αναζητήσεων».
Παίρνοντας τον λόγο η πρόεδρος του συλλόγου αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Άρτεμις Κουτσούκου επισήμανε πως «η Μαίρη Γαβαλά εκτός από φίλη είναι και συναπόφοιτη, με μια κοινή πορεία στην προώθηση της Γαλλοφωνίας και της κουλτούρας. Όσο για τα ημερολόγιά της και τα ποιήματά της αποτελούν αποστάγματα ζωής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το