Πολιτισμός

Παρουσιάστηκαν στον Βόλο τα βιβλία της Μάρως Αισώπου

Εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της Μάρως Αισώπου πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Public Βόλου, όπου η συγγραφέας – αφηγήτρια ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους με το κόκκινο κουβάρι της στα μονοπάτια των παραμυθιών της «Άκου να δεις» και «Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω» (ΗΡΑ Εκδοτική).
Για τα βιβλία μίλησαν η κ. Αδαμαντία Μουτσινά εκ μέρους του Κέντρου Πολιτισμού «Ιωλκός», που στήριξε και την εκδήλωση, και η κ. Έλενα Ψαραλίδου, δικηγόρος και ποιήτρια, ενώ μετά τις ομιλίες τον λόγο πήραν τα παιδιά της Α’ Τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Αλυκών.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης γινόταν διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα από το τμήμα υποψηφίων διερμηνέων του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η κ. Μάρω Αισώπου, συγγραφέας και αφηγήτρια, επισήμανε ότι αποφασίστηκε αυτά τα βιβλία που αγαπήθηκαν τόσο πολύ, να παρουσιαστούν σε μία όμορφη εκδήλωση.
Η ίδια ανέφερε ότι πρόκειται για δύο βιβλία που θίγουν ευαίσθητα θέματα. «Το πρώτο, «Άκου να δεις», είναι και βιωματικό και αναφέρεται στην απώλεια μιας αίσθησης, στην αντιμετώπιση του θέματος αυτού και στον ρόλο που μπορούμε να παίξουμε εμείς οι ίδιοι στις δυσκολίες που βρίσκουμε στη ζωή και πώς αυτές οι δυσκολίες μπορούν να γίνουν έναυσμα για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα».

Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου «Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω» είναι ότι κυκλοφορεί και στη γραφή Braille (με τη βοήθεια των Μάγνητων Τυφλών) και σε dvd με νοηματική γλώσσα

Όσον αφορά στο δεύτερο βιβλίο, «Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω», η κ. Μάρω Αισώπου τόνισε ότι «αναφέρεται σε ένα θέμα που είναι «καυτό» και δεν το αγγίζουν εύκολα οι συγγραφείς παιδικής λογοτεχνίας κυρίως και δεν είναι άλλο από τον θάνατο. Συνήθως προσπαθούμε να το πιάσουμε λίγο πιο απαλά με την απώλεια ενός ζώου ή με ένα φυτό, αλλά σκέφτηκα να κοιτάξω κατά πρόσωπο το θέμα αυτό και αφού συζήτησα με ψυχολόγο, με ιερέα, με εκπαιδευτικό και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Αίσωπο, ο οποίος είναι ειδικός παιδαγωγός (σ.σ. γιος της Μάρως Αισώπου), έγινε αυτό το βιβλίο για τη διαχείριση του πένθους. Παρόλο που το θέμα ίσως κάποιοι το θεωρήσουν «βαρύ» και δύσκολο, είναι ένα βιβλίο με ένα υφέρπον χιούμορ και αφήνει μία αίσθηση παραμυθίας, γαλήνης και ηρεμίας, κάτι που συντελεί σε αυτό και η εικονογράφηση από τον Νίκο Ποδιά».
Η ιδιαιτερότητα του βιβλίου «Κάτι χάνω, κάτι βρίσκω» είναι ότι κυκλοφορεί και στη γραφή Braille (με τη βοήθεια των Μάγνητων Τυφλών) και σε dvd με νοηματική γλώσσα, ούτως ώστε να μπορούν όλα τα παιδιά να το χαρούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το