Πολιτισμός

Παρουσίαση των πρακτικών του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών

Ο Δήμος Αλμυρού και η Φιλάρχαιος Εταιρεία Αλμυρού Όθρυς διοργανώνουν εκδήλωση, κατά την οποία θα γίνει η επίσημη παρουσίαση των πρακτικών του Ε’ Συνεδρίου Αλμυριώτικων Σπουδών.
Το Ε’ Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 14-16 Οκτωβρίου 2016, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού και είχε θέμα «Ιστορία, Αρχαιολογία, Λαογραφία Αχαΐας Φθιώτιδας». Είχαν λάβει μέρος 85 εισηγητές, επιστήμονες από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και χώρες της Ευρώπης. Κατά τη διάρκειά του παρουσιάσθηκαν πολύ ενδιαφέροντα θέματα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αλμυρού.

Τα πρακτικά βρίσκονται πλέον στη διάθεση όλων αυτών που αγαπούν και ενδιαφέρονται για την τοπική ιστορία.
Η παρουσίαση θα γίνει σε ειδική εκδήλωση, το Σάββατο 10 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλμυρού.
Ομιλητές θα είναι ο καθηγητής του Τμήματος Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας (ΙΑΚΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Πίκουλας, ο πρόεδρος της Φιλαρχαίου Εταιρείας Όθρυς κ. Βίκτωρ Κοντονάτσιος, η αντιπρόεδρος της Φιλαρχαίου κ. Χρυσούλα Κοντογεωργάκη – Τσαμανή.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει η εντεταλμένη σύμβουλος του Δήμου Αλμυρού σε θέματα Παιδείας και Πολιτισμού κ. Μαρία Σταυραντώνη και ειδικό χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Αλμυρού κ. Δημήτριος Εσερίδης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το