Τοπικά

Παρουσίασαν προτάσεις γα την επανάχρηση κτιριακών συγκροτημάτων στο Παλιούρι

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, από τις 18:00 έως τις 11:00, έγινε στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο Παλιούρι παρουσίαση των προτάσεων επανάχρησης κτιριακών συγκροτημάτων του οικισμού, τα οποία σήμερα δεν κατοικούνται, από τους φοιτητές του Μεταπτυχιακού τμήματος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παρόντες ήταν ο Καθηγητής της Αρχιτεκτονικής κ. Αδαμάκης Κων/νος και οι Διδάσκοντες στο Μεταπτυχιακό τμήμα: κ.κ. Φιλιπιτζής Δημήτρης, Βροντίση Μαρία, Μανωλίδης Κων/νος, Παπανάτσιου Κατερίνα, Ζαρκιά Κορνηλία, Νασιούλας Ιωάννης και η γραμματέας του τμήματος κ. Αρχοντή Ιωάννου .
Όλες οι ομάδες των μελετητών, οι οποίοι είναι πτυχιούχοι μηχανικοί αρχιτέκτονες ή πολιτικοί μηχανικοί, υπομηχανικοί και διακοσμητές, απέδειξαν με τις προτάσεις τους την αγάπη με την οποία προσέγγισαν τα πολύπαθα κτήρια, την κατανόηση της λειτουργίας των συγκροτημάτων του οικισμού, τον σεβασμό στο Περιβάλλον και το ύφος του οικισμού και την επάρκεια των γνώσεων που κατέχουν . Με σεμνότητα και προσήλωση σ’ όλα τα παραπάνω έδωσαν τις φρέσκιες, δημιουργικές και λειτουργικές προτάσεις τους.

Τις παρουσιάσεις παρακολούθησαν κάτοικοι και καταγόμενοι απ’ το Παλιούρι, αρχιτέκτονες μηχανικοί, άλλοι επιστήμονες του Βόλου, φίλοι του Παλιουρίου και εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι. Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι έκαναν εποικοδομητικές παρεμβάσεις και ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση.
Εκ μέρους των διδασκόντων δηλώθηκε ότι το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, ώστε να μελετηθεί το σύνολο του οικισμού, καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι, τα καλντερίμια και οι δρόμοι εντός του οικισμού για να γίνουν προτάσεις επανάχρησης του συνόλου του οικισμού.
Από νωρίς το απόγευμα οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του προγράμματος ανέπτυξαν πινακίδες με τις προτάσεις τους στην αυλή του ελαιοτριβείου , τις οποίες περιεργάστηκαν και μελέτησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι με πολύ ενδιαφέρον.

Γενική Συνέλευση:
Καλούνται τα μέλη και οι φίλοι του Πολιτιστικού-Αναπτυξιακού Συλλόγου Παλιουρίου στην Τακτική Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 12 Ιουνίου και ώρα 19:00 στα γραφεία του συλλόγου, στο ελαιοτριβείο Γαλάνη στο Παλιούρι με Θέματα:
1) Διοικητικός και οικονομικός Απολογισμός έτους 2018
2) Ενημέρωση Διαφόρων θεμάτων
3) Προϋπολογισμός 2019,2010
Στη Γενική Συνέλευση μπορούν να πάρουν μέρος τα εγγεγραμμένα μέλη καθώς και όσοι επιθυμούν να εγγραφούν την ίδια μέρα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το