Τοπικά

Παρούσα και η «Βόλου Κοινωνία» στο συλλαλητήριο κατά της καύσης σκουπιδιών

Η κίνηση ενεργών πολιτών ‘’Βόλου Κοινωνία’’ στηρίζει και θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο του Σαββάτου 16 Μαρτίου 2019, που διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών.
Με ανακοίνωσή της καλεί όλους τους πολίτες, τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο του λαού στις επικείμενες εκλογές, τους φορείς και τις συλλογικότητες της πόλης, να στηρίξουν με την παρουσία τους αυτό το συλλαλητήριο, «διότι αυτό που συντελείται στην πόλη μας είναι έγκλημα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

“Υπονομεύεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα η υγεία και η ποιότητα ζωής, όλων μας.
Έχουμε όλοι δικαίωμα στον καθαρό αέρα και το καθαρό νερό. Δυστυχώς αυτό δεν είναι αυτονόητο και πρέπει η κοινωνία μας να αγωνιστεί συλλογικά για να το διασφαλίσει!
Καλούμε την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία της περιοχής μας να αφουγκραστεί την αγωνία και την απαίτηση της τοπικής κοινωνίας για:
• Να σταματήσει ΤΩΡΑ η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ.
• Να εγκατασταθεί άμεσα δίκτυο καταγραφής της αέριας ρύπανσης και τη
ρύπανσης της γης, των υδάτων, των κτηνοτροφικών και αγροτικών
προϊόντων.
• Να μην κατασκευάσει ο Δήμος Βόλου εργοστάσιο παραγωγής SRF
(καύσιμα από σκουπίδια).
• Να προχωρήσει τώρα η οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων προς
το συμφέρον της κοινωνίας, όχι των ιδιωτικών εταιρειών.
Υπάρχουν παραδείγματα πόλεων σε όλο τον πλανήτη, όπως η πόλη του San Francisco στην Αμερική που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το θέμα της διαχείρισης σκουπιδιών.
Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε τον τροχό. Το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση, προγραμματισμός ενεργειών, τεχνογνωσία, σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών.
Ο στόχος μας πρέπει να είναι αφενός η ελαχιστοποίηση των σκουπιδιών που παράγουμε και αφετέρου η αποτελεσματική ανακύκλωση τους”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το