Πολιτισμός

Παρουσίασε το βιβλίο του Κ.Λούλη «Η Επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα»

Σε δείπνο στον Ροταριανό Όμιλο παρουσίασε χθες το βιβλίο του ο κ. Κ. Λούλης «Η Επιβίωση της Ελλάδας μέσα από διαδοχικά θαύματα». Το βιβλίο αυτό είναι μια αναδρομή στους δύο τελευταίους αιώνες της ιστορίας της Ελλάδας, με επί μέρους κεφάλαια, στα οποία γίνεται συνοπτική αναφορά των σημαντικών γεγονότων, των αιτίων και των πρωταγωνιστών τους.
Η γνώση της Ιστορίας αποτελεί ζωτική προϋπόθεση για την επιβίωση και την ευημερία του έθνους, ιδιαίτερα μέσα στις παρούσες δύσκολες συνθήκες. Αυτή την εθνική προσπάθεια για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης σημείωσε ο κ. Λούλης στην τοποθέτησή του.

 
Ο συγγραφέας, με προδιάθεση φιλιστορίας και παιδιόθεν αγάπη για τα ιστορικά κείμενα, οδηγήθηκε στη συγγραφή της μελέτης, γνωρίζοντας καλά ότι μπορεί να πλησιάσει την αλήθεια με ειλικρίνεια και ρεαλισμό, πολύ περισσότερο από εκείνους που έχουν κάθε είδους φιλοδοξίες και δογματικές πολιτικές τοποθετήσεις.
Ανήκοντας στην κατηγορία των Ελλήνων που οραματίστηκαν μία ευημερούσα Ελλάδα, αλλά έχουν πια συνειδητοποιήσει πως δε θα τη γνωρίσουν ποτέ, χορτασμένος από υποσχέσεις και οράματα, κατανοεί απόλυτα κάθε έναν που πιστεύει και ελπίζει σε μια ανεξάρτητη εθνικά και ευημερούσα οικονομικά Ελλάδα.

 
Με αυτά τα δεδομένα, σε συνδυασμό με την απόλυτη αποστασιοποίησή του από κομματικές ταυτότητες και εξαρτήσεις, και μακριά από κάθε είδους φιλοδοξία και πολιτικές τοποθετήσεις, αφού ερεύνησε ενδελεχώς όλες τις πλευρές της ιστορικής πορείας ορισμένων πρωταγωνιστών της νεοελληνικής περιόδου, θεωρεί ότι ορισμένοι κακώς εισήλθαν στο πάνθεον των «αλάνθαστων πολιτικών αθανάτων», ενώ κάποιοι άλλοι αδίκως κατακρημνίστηκαν στα τάρταρα της Ιστορίας.
Ο κ. Λούλης τόνισε χθες πως η χώρα πρέπει να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις μακριά από λαϊκισμούς.
Ο συγγραφέας παρουσίασε την Ελλάδα σαν καράβι που πλέει σε τρικυμισμένη θάλασσα, και ενώ λογικά η προοπτική είναι το ναυάγιο, τα απρόοπτα γεγονότα στρέφουν τη ρότα του καραβιού μακριά απ’ τα βράχια.
Δήλωσε προβληματισμένος για το μέλλον της Ελλάδος, το οποίο χαρακτήρισε νεφελώδες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το