Τοπικά

Παρέμβαση του Κ. Μαραβέγια στους αρμόδιους υπουργούς για τα αιτήματα των φοροτεχνικών – λογιστών

Τις προτάσεις των φοροτεχνικών – λογιστών ελευθέρων επαγγελματιών προώθησε με Αναφορά του προς τους αρμόδιους υπουργούς, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Η Αναφορά απευθύνεται, συγκεκριμένα, προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Χ. Σταϊκούρα και Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, και βασίζεται σε υπόμνημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών.

Όπως τονίζεται στο υπόμνημα, μέσα στη δεκαετίας της οικονομικής κρίσης, αλλά πολύ περισσότερο κατά τη διάρκεια του δύσκολου τριμήνου της υγειονομικής κρίσης, εμφανίστηκαν και διογκώθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία έχει επεξεργαστεί πλαίσιο 10 προτάσεων που αφορούν στην διευθέτηση του χρόνου τιμολόγησης των παρεχομένων από τους Λογιστές – Φοροτεχνικούς υπηρεσιών, στην ελεύθερη επιλογή του τρόπου είσπραξης των αμοιβών τους μέσω πλατφόρμας και στην καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για όλες τις εργασίες του Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Μεταξύ άλλων, προτείνεται η θεσμοθέτηση ειδικής «ομάδας παρατηρητηρίου» από την αγορά, με συμμετοχή σε αυτή πρωτίστως Λογιστών – Φοροτεχνικών ελεύθερων επαγγελματιών, αφού πλέον σε όποιο μέτρο στήριξης νομοθετείται, αυτό γίνεται μέσω των πολλαπλών εφαρμογών, με τις οποίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένος ο Λογιστής – Φοροτεχνικός.
Επίσης, σημαντικό για τους επαγγελματίες του κλάδου είναι να υπάρξει προγραμματισμός της λειτουργίας των πλατφορμών και να λαμβάνεται υπόψη ο φόρτος εργασίας τους λόγω των παράλληλων δηλωτικών υποχρεώσεων, ώστε να μη συμπίπτουν οι ημερομηνίες και στις προθεσμίες να μη λαμβάνονται υπόψη οι αργίες.

Με την Αναφορά του προς τους κ.κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητεί να εξεταστεί η δυνατότητα υλοποίησης των προτάσεων που κατέθεσε η Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών, αναγνωρίζοντας τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μετά και τη λήψη των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το