Τοπικά

Παρέδωσαν φάρμακα στις Φυλακές και το Γηροκομείο Βόλου

Ποσότητες φαρμάκων στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, καθώς και στο Γηροκομείο Βόλου, παρέδωσαν εθελοντές της Κοινωνικής Μέριμνας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος.
Τις δυο δομές επισκέφθηκαν την Μ. Τρίτη για τον σκοπό αυτό οι κ.κ. Φωτεινή Κεσμετζή, Άρτεμης Σούμπαση και Κώστας Ματσιόλης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, η πρωτοβουλία που ξεκίνησε εδώ και επτά χρόνια από τον Σύλλογο να συμπορευτεί με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος στη δημιουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου, συνεχίζεται με νέους τρόπους. «Ενώ η διάθεση των Φαρμακοποιών της Μαγνησίας για εθελοντισμό και προσφορά στους συμπολίτες τους, για το πολύτιμο αγαθό που λέγεται φάρμακο συνεχίζεται αμείωτη, φαίνεται ότι αντίστοιχες δομές επαγγελματικής, αυτή τη φορά φύσης, με οικονομικά στηρίγματα, δημιουργούνται, που όλα αυτά τα χρόνια δεν υπήρχαν. Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι αυτές οι κινήσεις έχουν νόημα μόνο αν γίνονται σε εθελοντική βάση και όχι όταν χρησιμοποιούνται κρατικά χρήματα σε μια εποχή που αυτά δεν περισσεύουν. Τονίστηκε από μέρους του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου πολλές φορές το γεγονός ότι με την ψήφιση του νόμου για τους ανασφάλιστους (Ν.4368/16) με ισχύ από 1η Αυγούστου 2016, όλοι οι ανασφάλιστοι δικαιούνται φαρμακευτικής κάλυψης. Έτσι ο ρόλος του Κοινωνικού Φαρμακείου Βόλου αντικαταστάθηκε με το ρόλο της Κοινωνικής Μέριμνας του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, με αντικείμενο δράσης την συγκέντρωση φαρμάκων, τον έλεγχο τους και την προσφορά τους σε κοινωνικές δομές του νομού που έχουν ανάγκη».

Το επόμενο διάστημα, όπως έγινε γνωστό, θα υλοποιηθούν και άλλες παρόμοιες πρωτοβουλίες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το