Τοπικά

Παραβίασε 12 φανάρια στο κέντρο του Βόλου κι “εμβόλισε” περιπολικό για να διαφύγει

Σε 26 μήνες φυλάκιση και αφαίρεση άδειας οδήγησης για έξι μήνες καταδικάστηκε το περασμένο Σάββατο από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, ένας 21χρονος που συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, για επικίνδυνη οδήγηση εκ προθέσεως με κίνδυνο για άνθρωπο, αντίσταση και απείθεια κατά της Αρχής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας που χρησιμεύει για κοινό όφελος, ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 8.400 ευρώ.
Ο 21χρονος, την περασμένη Παρασκευή προς ξημερώματα Σαββάτου, οδηγώντας αυτοκίνητο του οποίου είχαν αφαιρεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας λίγες ημέρες πριν, έκανε βόλτα στην πόλη υπό την επήρεια μέθης μαζί με έναν φίλο του.
Η αστυνομία, όταν αντιλήφθηκε ότι το αυτοκίνητο κινούνταν επικίνδυνα, έκανε νόημα στον οδηγό να σταματήσει. Όταν ο 21χρονος κατάλαβε τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς είχε καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ και πως το όχημα δεν είχε πινακίδες κυκλοφορίας, ανέπτυξε ταχύτητα, ελπίζοντας πως θα αποφύγει τους αστυνομικούς.
Οι αστυνομικοί τον ακολούθησαν χωρίς να τον καταδιώξουν, ο 21χρονος όμως, έντρομος και στην προσπάθειά του να χαθεί από το οπτικό τους πεδίο, παραβίασε συνολικά 12 κόκκινα φανάρια, μη λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο που προκαλούσε, την ώρα μάλιστα που το περιπολικό βρισκόταν λίγο πιο πίσω του.
Ο κατηγορούμενος, τελικά αναγκάστηκε να ακινητοποιήσει το όχημα καθώς σε μία στροφή, βρέθηκε σε αδιέξοδο το οποίο είχε μόνο έναν μικρό πλακόστρωτο δρόμο, από το οποίο, όχημα δεν χωρούσε να περάσει. Αμέσως, η αστυνομία μπλόκαρε την είσοδο στο αδιέξοδο με το δικό της όχημα με αποτέλεσμα να τον «παγιδέψει» εκεί. Ο νεαρός οδηγός όμως, φαίνεται ότι «κρατούσε άσο» στο μανίκι του και με έναν απίστευτο ελιγμό εμβόλισε το όχημα της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να «ανοίξει» ο δρόμος και να διαφύγει.
Ο 21χρονος που εξαφανίστηκε για λίγο από το οπτικό πεδίο της αστυνομίας, στάθμευσε το αυτοκίνητό του αρχικά σε ένα σημείο, ωστόσο θεωρώντας ότι θα τον εντοπίσουν οι αστυνομικοί, τελικά στάθμευσε το όχημά του έξω από το σπίτι του.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, με τη βοήθεια αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Βόλου, εντόπισαν τα στοιχεία του 21χρονου μέσω των στοιχείων του αυτοκινήτου που είχαν στην κατοχή τους και μετά από ελάχιστες ώρες ο 21χρονος εντοπίστηκε στο σπίτι του και συνελήφθη.
Ο νεαρός οδηγός υπεβλήθη τελικά σε δύο αλκοτέστ, στο πρώτο εκ των οποίων βρέθηκε συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του 1,50mgr/l και στο δεύτερο, λίγο πάνω από το όριο.
Ενώπιον του δικαστηρίου, ο κατηγορούμενος υποστήριξε πως πριν οδηγήσει είχε πιει τέσσερα τσίπουρα και τον είχε ζαλιστεί από το αλκοόλ, με αποτέλεσμα να έχει μειωμένη οδηγική αντίληψη, ενώ παράλληλα υποστήριξε πως δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών, καθώς φοβόταν πως σε περίπτωση ελέγχου, θα γινόταν κατάσχεση του αυτοκινήτου του.

Προηγούμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το