Τοπικά

«Παράθυρο» για δεκάδες διεκδικήσεις εργαζομένων από τον Δήμο Βόλου

ΜΠΕΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

«Επεισοδιακή» ήταν η πρώτη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Βόλου, με πρόεδρο τον δήμαρχο Α. Μπέο.

Η πρώτη συνεδρίαση ήταν ενδεικτική για την εξέλιξη των σχέσεων του δημάρχου με τον εκπρόσωπο της μειοψηφίας Α. Παπατόλια.

Ο σύμβουλος της μειοψηφίας ζήτησε να καταθέσει πρόταση για την λειτουργία της επιτροπής, ως πολιτικό όργανο και ο κ. Μπεος αρνήθηκε να δεχθεί «υποδείξεις» Ο Α. Παπατόλιας έχει έντονους διαλόγους με τον δήμαρχο , οι οποίοι ένθεν κι’ ένθεν κινήθηκαν σε ειρωνικούς τόνους, ενώ η σημαντικότερη απόφαση που λήφθηκε αφορούσε διεκδικήσεις εργαζομένων για επιδόματα γάμου.

Ο δήμος είναι διατεθειμένος να ανοίξει τον δρόμο για δεκάδες διεκδικήσεις, καθώς στην προκειμένη περίπτωση δεν έλαβε απόφαση για προσφυγή κατά της δικαίωσης 45 εργαζομένων από το Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου.

Η νομική σύμβουλος του δήμου κ. Ρούλα Τσακανίκα επέμενε πως ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει κατά της δικαίωσης και ο δήμαρχος ζήτησε να υπάρξει νέα γνωμοδότηση. Ο ίδιος δήλωσε πως αν δεν κατηγορηθεί η οικονομική επιτροπή για παράβαση καθήκοντος , δεν υπάρχει λόγος προσφυγής κατά της απόφασης.

Ο Α. Παπατόλιας επέμενε ότι δεν τίθεται θέμα παράβασης καθήκοντος και ο μόνος που ζήτησε να τηρηθούν οι όροι που θέτει η νομική υπηρεσία ήταν ο Μ. Μιτζικός. Το θέμα θα επανεξεταστεί σε 20 ημέρες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το