Πολιτισμός

Παράσταση με φιλανθρωπικό χαρακτήρα για το ίδρυμα «Το σπίτι του ηθοποιού»

 

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας η παράσταση «Πασταφλώρα αγάπη μου» από τη θεατρική ομάδα ΠΑΓΑΣκήνιο, με την παρουσία της κ. Άννας Φόνσου, προέδρου του ιδρύματος «Το σπίτι του ηθοποιού», με τα έσοδα να διατίθενται στο ίδρυμα.
Η μεγάλη κυρία του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου και ισόβια πρόεδρος του ιδρύματος τόνισε καταρχάς ότι της αρέσει πάρα πολύ ο Βόλος, αλλά και το Πήλιο, αναφέροντας πως «τον Σταμάτη Παγασαίο θέλω να τον τιμάω, διότι είναι ένα παιδί που αγωνίζεται, αγαπάει αυτό που κάνει και θυσιάζεται, ενώ τον ευχαριστώ που οι εισπράξεις θα διατεθούν για το ίδρυμα».
Η ίδια επισήμανε πως την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία μία παράσταση στο Ηρώδειο, το οποίο γέμισε ασφυκτικά, κατά την οποία είχε την ευκαιρία να εξηγήσει τις θυσίες για το «Σπίτι του ηθοποιού».
Το «Σπίτι του Ηθοποιού» είναι κοινωφελές, φιλανθρωπικό, πολιτιστικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που ιδρύθηκε από την ηθοποιό Άννα Φόνσου, με βασικότερο σκοπό του τη φιλοξενία ηθοποιών που έχουν οικονομικά προβλήματα.
Η κ. Άννα Φόνσου δήλωσε πως ελπίζει το κτήριο δίπλα από το «Σπίτι του Ηθοποιού» με τους κοιτώνες φιλοξενίας να αρχίσει να γίνεται σε 2-3 μήνες, ώστε να ολοκληρωθεί σε έναν χρόνο, «διότι έχουμε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ».
Η ίδια δεν θέλησε να σχολιάσει όλα αυτά που συμβαίνουν με τις υποθέσεις Λιγνάδη και Φιλιππίδη, λέγοντας πως έχει πάρει απόσταση, από τη στιγμή που πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.
Τέλος τόνισε πως είναι πολύ στεναχωρημένη από τον χαμό της Μάρθας Καραγιάννη. «Αισθάνομαι ενοχές που είμαι εδώ, αλλά θα αφιερώσουμε την παράσταση στη Μάρθα που ήταν όνειρό της να παίξει σε αυτό το έργο. Με τη Μάρθα ήμουν φίλη όσο θυμάμαι τον εαυτό μου. Είναι από τις πρώτες που πίστεψαν στο όραμά μου για το «Σπίτι του Ηθοποιού» και δεν έλειψε από καμία εκδήλωση. Ήταν πολύ άρρωστη το τελευταίο τρίμηνο, αλλά δεν περίμενα να φύγει τόσο γρήγορα. Ίσως να ήθελε να φύγει. Η Μάρθα ήταν ένα κορίτσι που της άρεσε η ζωή και την είχε χορτασμένη, δεν νομίζω ότι ήθελε να ταλαιπωρήσει κανέναν. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη φίλη της Ντόρα Δούμα, η οποία θυσίασε τη ζωή της για τη Μάρθα. Με έχει συγκινήσει. Η Μάρθα είχε πει ότι αν φύγω από τη ζωή δεν θέλω στεφάνια, θέλω τα χρήματα να πάνε στο Σπίτι του Ηθοποιού όπως και έγινε και την ευχαριστώ για αυτό».
Να σημειωθεί πως τιμήθηκε στο πρόσωπο της Νάνσυς Τσιφόρου, κόρη του Νίκου Τσιφόρου, η μνήμη του μεγάλου συγγραφέα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το