Ελλάδα

Το παράπονο ενός 91χρονου ανάπηρου πολέμου

limperopoulos

Για τον «Γολγοθά» της καθημερινότητας μίλησε ο 91χρονος ανάπηρος πολέμου, που κατά τη διάρκεια της παρέλασης την Παρασκευή ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να «μην τους πετάει λεμονόκουπες».

Ο Ανδρέας Λυμπερόπουλος μίλησε στο Mega για τις δυσκολίες της καθημερινότητάς του και τον «αγώνα», που δίνει καθημερινά για να φροντίσει την κατάκοιτη σύζυγό του.
«Έχω χρεωθεί μέχρι το λαιμό για να μπορέσω να ανταπεξέλθω. Με τευτέρια ψωνίζω, που βρισκόμαστε;» δήλωσε ο ίδιος στο MEGA, ενώ προσέθεσε: «Έχουμε αγανακτήσει. Μας πήρανε από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης και μας ‘ρίξανε’ στους δήμους. Οι δήμοι τώρα αρχίζουν να φορολογούν τα περίπτερα ενώ και οι μισθοί και τα περίπτερα ήταν αφορολόγητα».
Ο Ανδρέας Λυμπερόπουλος πολέμησε εναντίον των Γερμανών το 1941 – 1944. «Στην Πελοπόννησο πολέμησα στον Άγιο Φλώρο, στη χώρα της Τριφυλίας, διαλύσαμε ένα τάγμα Γερμανών.
Δύο φορές τραυματίστηκα, στα πόδια, στην κοιλιά και μου έβγαλαν πρωτοβάθμια επιτροπή 75% και μας πέρασε ο κύριος Μητσοτάκης και έχω 40% τώρα», λέει μεταξύ άλλων ο κ. Λυμπερόπουλος.

Πηγή www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το