Τοπικά

Παραγωγή κρεμοσάπουνου από το 1ο ΓΕΛ Βόλου

Στην παραγωγή κρεμοσάπουνου μέσα από πρόγραμμα επιχειρηματικότητας προχωρεί το 1ο ΓΕΛ Βόλου. Με πρωτοβουλία του καθηγητή Χημείας κ. Αριστείδη Κούκου και τη συμμετοχή 35 μαθητών της Β’ και Α’ Τάξης Λυκείου έχει αρχίσει μια πολύ ξεχωριστή δραστηριότητα, που εισάγει τους εφήβους σε έννοιες και αξίες, οι οποίες θα τους φανούν χρήσιμες για το μέλλον.

Στόχος είναι να παραχθούν με τον παραδοσιακό και σύγχρονο τρόπο 500 κιλά κρεμοσάπουνου που θα συσκευαστούν σε μπουκαλάκια. Οι μαθητές έχουν χωριστεί σε διάφορες ομάδες με διάφορες θεματικές, όπως της παραγωγής του κρεμοσάπουνου, του μάρκετινγκ, της εμπορίας, των υπολογιστών, των δημοσίων σχέσεων.

Έτσι θα μυηθούν σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής και πώλησης ενός προϊόντος.

Ο κ. Κούκος τόνισε πως «η δραστηριότητα εντάσσεται σε πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που θα υλοποιηθεί στο σχολείο για δύο χρόνια. Ήδη έχουν αρχίσει οι συναντήσεις μας και προχωράμε στην παραγωγή του κρεμοσάπουνου με τον παραδοσιακό τρόπο. Αυτό που θέλουμε, είναι να εισέλθουν οι μαθητές στη λογική μιας μικρής επιχείρησης. Η παραγωγή του προϊόντος θα είναι σε χώρους του σχολείου μετά τη λήξη του διδακτικού ωραρίου».

Μάλιστα πρόσθεσε πως για τις πρώτες ύλες υπάρχει και χορηγία από τον ιδιωτικό τομέα.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετέχουν είναι τα εξής: Φιλοθέη Αλεξανδράκη, Αθηνά Αλέξη, Άγγελος Βαδαρλής, Ελπίδα Βέλου, Νίκος Γαλανός, Παναγιώτης Γκίκας. Δήμητρα Δεδούση, Νίκη Ευσταθίου, Δαυίδ Ηλιόπουλος, Θεαφανεία-Μαρία Δουλά, Γεωργία-Μαρία Θέμελη, Αλίκη Καρανάσιου, Αποστολία Κοντοβά, Περσεφόνη Λάμπρου, Κωνσταντίνα Κριτσίνη, Ιωάννα Λίταινα, Βασιλική Αστερία Λυμπερδοπούλου, Χρυσούλα Μαργαρίτη, Γιώργος Χρήστος Μαρκόπουλος, Γιώργος Μαυρομμάτης, Ανδριάνα Παρθένη, Αναστάσιος Πασχαλίδης, Βάια Ράγκου, Αιμιλία Σπυριδούλα Ρηγάκη Θεοφανάκη, Κωνσταντίνος Σουλιώτης, Γεωργία Σχίζα, Κωνσταντίνα Τσούτσα, Σταμάτης Χατζηαθανασίου, Φίλιππος Χόρτης, Ιωάννης Μυτάκας, Κλεοπάτρα Μπατζιάκα, Τερψιθέα Μπιφάνη, Μαρία Μαρτίου, Ιωάννα Μόκα, Άννα Μπαρτζώκα, Βασίλης Αθανασίου.

Χρήσιμες εμπειρίες

Ενθουσιασμένοι είναι οι μαθητές. Ο Άγγελος Βαδαρλής ανέφερε πως «πρόκειται για μια πολύ καινοτόμα πρωτοβουλία που μας φέρνει σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο γύρω μας και μου αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε. Ενεργοποιούμαι στην ομάδα της παραγωγής, καθώς μου αρέσει η βιολογία».

Η Νίκη Ευσταθίου επισήμανε πως «οι μαθητές μαθαίνουν να γνωρίζουν όχι μόνο τον τρόπο της παραγωγής ενός προϊόντος, αλλά και πώς θα γίνει η οικονομική του διαχείριση, η προώθησή του μέσω διαφήμισης».

Παίρνοντας τον λόγο ο Γιώργος Μαρκόπουλος δήλωσε πως «αναζητεί χορηγίες για τα μπουκαλάκια που θα μπει το κρεμοσάπουνο και τις ετικέτες που θα χρησιμοποιηθούν. Μου αρέσει να ασχολούμαι με αυτό το αντικείμενο της προώθησης και του μάρκετινγκ».

Ο Παναγιώτης Γκίκας τόνισε πως «οι μαθητές δείχνουν ενδιαφέρον για το πώς θα προχωρήσει η προσπάθεια αυτή, καταθέτουν ιδέες και αυτό φαίνεται στις συναντήσεις που έγιναν μέχρι στιγμής».

Ο Σταμάτης Χατζηαθανασίου δήλωσε πως «θα ήθελα να ασχοληθώ με το μάρκετινγκ στο μέλλον και να εργαστώ σε εταιρείες. Πιστεύω ότι τα ελληνικά προϊόντα χρειάζονται το κατάλληλο μάρκετινγκ για να αναδειχθούν και να κάνουν πιο ανταγωνιστική την ελληνική οικονομία».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το