Τοπικά

Παραγγελίες για γλυκά, τσουρέκια και αβγά – Αυξημένη η κίνηση για το Πάσχα

Αρκετές οι παραγγελίες για τσουρέκια στα ζαχαροπλαστεία, υποτονική η κίνηση στους φούρνους, τα σοκολατένια αυγά έχουν σχεδόν εξαντληθεί, ενώ αρκετοί έχουν αγοράσει γλυκά για τις γιορτινές μέρες και το πασχαλινό τραπέζι. Από την άλλη, κίνηση υπήρξε και στις πωλήσεις των αβγών, μεταξύ άλλων για το πατροπαράδοτο βάψιμο, με τις τιμές να παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας κ. Κώστας Τσουράπας τόνισε πως η κίνηση είναι λίγο περιορισμένη τις τελευταίες μέρες. «Δεν έχει την αναμενόμενη κίνηση. Κάποιες παραγγελίες υπάρχουν για σήμερα Μεγάλο Σάββατο, αλλά και για χθες Μεγάλη Παρασκευή. Είμαστε λίγο συγκρατημένα φέτος».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο λόγος μπορεί να είναι ψυχολογικός. Ίσως επειδή δεν έχουν έρθει επισκέπτες στον Βόλο ή επειδή δεν θα πάει ο κόσμος σε άλλα σπίτια και στους κουμπάρους. Επηρεάζει και το γεγονός πως χρήματα δεν υπάρχουν. Είναι μια περίπλοκη κατάσταση».
Ο Κώστας Τσουράπας επισήμανε πως «η κλειστή εστίαση αυτή την περίοδο ενόψει του Πάσχα μάς έχει επηρεάσει πάρα πολύ, μιας και το 50% του τζίρου μας προέρχεται από την εστίαση. Ακόμα και η τηλεργασία, που ο εργαζόμενος δεν πάει για δουλειά, μας έχει επηρεάσει».
Παρόλα αυτά οι τιμές παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. «Παρά τις αυξήσεις στην πρώτη ύλη και τα μεταφορικά, προς το παρόν κρατάμε τις τιμές, αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμα. Το παλεύουμε για να κρατήσουμε τις τιμές σταθερές» σημείωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας.
Ο ίδιος τέλος έστειλε το μήνυμά του για το Πάσχα και τις ημέρες που διανύουμε: «Μένουμε ασφαλείς και στηρίζουμε τον φούρνο της γειτονιάς. Αυτόν που ξέρουμε και εμπιστευόμαστε τόσα χρόνια».

Από την πλευρά του ο κ. Στέφανος Καϊσαρλής, από το ζαχαροπλαστείο Μελίνι, τόνισε πως οι παραγγελίες είναι αρκετές. «Ο κόσμος βγαίνει έξω και κάνει τις απαραίτητες πασχαλινές του αγορές. Σχεδόν εξαντλήθηκαν τα σοκολατένια αυγά, ενώ σε γλυκά υπάρχουν πολλές παραγγελίες» ανέφερε ο ίδιος, συμπληρώνοντας πως οι τιμές παραμένουν ίδιες με πέρσι.
«Η κίνηση φέτος δεν έχει καμία σχέση με πέρσι, είναι πολύ μεγαλύτερη, περίπου στο 30%. Οι ποσότητες που αγοράζει ο κόσμος είναι μεγαλύτερες» κατέληξε.
Ο κ. Δημήτρης Καραΐσκος, έμπορος πουλερικών – αβγών – πτηνοτροφικών προϊόντων, επισήμανε πως «η κίνηση ήταν πολύ καλή και σίγουρα καλύτερη από πέρσι, αλλά όχι από προηγούμενες χρονιές, διότι λείπουν από την αγορά η εστίαση και τα ξενοδοχεία».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως είναι ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από τη φετινή κίνηση: «Αν είχαμε τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία θα είχαμε τρελή άνοδο, διότι θα ήταν όλα γεμάτα».
Ο κ. Δημήτρης Καραΐσκος σημείωσε πως φέτος σε σχέση με μία κανονική χρονιά, όπως για παράδειγμα το 2018, οι πωλήσεις σημείωσαν πτώση 60%, ποσοστό που θα υπερκαλυπτόταν φέτος, αν ήταν ανοιχτή η εστίαση και δούλευαν τα ξενοδοχεία. «Ο κόσμος έκανε τις αγορές του, όπως κάθε χρονιά, όμως λείπει ο επισκέπτης» τόνισε, για να προσθέσει πως οι τιμές παρέμειναν ίδιες.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Οι Έλληνες δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζωή τους – Τι δείχνει παγκόσμια έρευνα

Ο Διεθνής Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) δημιούργησε τον «Δείκτη Ισορροπίας Επαγγελματικής και Ζωής»,…

20 Μαρτίου 2024

Νοσοκομείο Μεταξά: Οργή για τη 43χρονη που παρίστανε την αποκλειστική και «ξάφριζε» ασθενείς

Οργή και αντιδράσεις προκαλεί η δράση μιας γυναίκας που παρίστανε την αποκλειστική νοσοκόμα στο αντικαρκινικό…

20 Μαρτίου 2024

Γεωργιάδης: Το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία σε λίγο καιρό

«Καλλιεργείται στην κοινή γνώμη η εντύπωση γενικευμένων και φοβερών αντιδράσεων στο ΕΣΥ για τα απογευματινά…

20 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα μαστροπείας: Υπάρχει και άλλη μαστροπός – «Ακόμα και σήμερα η αδερφή μου κλείνει ραντεβού»

Παρά τις έξι συλλήψεις και τη δημοσιότητα που έχει πάρει η υπόθεση, το κύκλωμα μαστροπείας…

20 Μαρτίου 2024

«Game Changer» ο Μπελέρης, ποιοι τον εισηγούνται στον Μητσοτάκη – Οι φόβοι της επιλογής

Έντονες συζητήσεις για την ένταξη του εκλεγμένου δήμαρχου Χειμάρρας Φρέντι Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας…

20 Μαρτίου 2024

Ζήτησε βοήθεια, βίωσε τον εφιάλτη – Καταδικάστηκε για απόπειρα βιασμού 68χρονος από το Βόλο

Του Κωνσταντίνου Κοντοκώστα Για την απόπειρα βιασμού μιας γυναίκας στο Βόλο καταδικάστηκε σήμερα από το…

20 Μαρτίου 2024