Τοπικά

ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας: Επιστροφή στα θέματα της καθημερινότητας

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Μαγνησίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

Ολοκληρώθηκε ένας έντονος μήνας σημαντικών κοινοβουλευτικών παρεμβάσεων και υλοποίησης εμβληματικών μεταρρυθμίσεων για τις οποίες η κυβέρνησή μας είχε ήδη δεσμευθεί προεκλογικά, η προσοχή μας στρέφεται πάλι στα θέματα της καθημερινότητας.
Το πρόβλημα της ακρίβειας, αποτελεί την πρώτη πολιτική προτεραιότητα της κυβέρνησής μας και οι παρεμβάσεις που έχουμε ήδη κάνει δείχνουν κάποια πρώτα αποτελέσματα, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι και ότι σταματάμε την προσπάθειά μας. Οι παρεμβάσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης έχουν οδηγήσει σε αισθητές μειώσεις σε μια σειρά από καταναλωτικά προϊόντα.
Οι έλεγχοι για τη σωστή λειτουργία της αγοράς συνεχίζονται αμείωτοι και το μήνυμα το οποίο εκπέμπει η κυβέρνηση είναι σαφές: δεν πρόκειται να δεχθούμε φαινόμενα κερδοσκοπίας πάνω σε ένα ζήτημα το οποίο αυτή τη στιγμή απασχολεί τη μεγάλη πλειοψηφία των ελληνικών νοικοκυριών. Γι’ αυτό και τα πρόστιμα τα οποία έχουν μπει είναι σημαντικά και θα εξακολουθούμε να ελέγχουμε με αυστηρότητα την αγορά, έτσι ώστε να είμαστε σίγουροι ότι όλες οι εταιρείες, ανεξαρτήτως του πόσο μεγάλες είναι, θα εφαρμόζουν τον νόμο, έτσι όπως έχει ψηφιστεί.
Σημαντικές και οι παρεμβάσεις μας στον τομέα της υγείας, αξιοποιώντας ευρωπαϊκούς πόρους. Νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας λαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Κάνουμε πολύ σημαντικές παρεμβάσεις στα κτήρια των νοσοκομείων μας, στον εξοπλισμό τους, έτσι ώστε βήμα-βήμα να μπορούμε να πούμε ότι χτίζουμε αυτό το νέο ΕΣΥ, το οποίο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες προσδοκούν.
Ο αριθμός των Κενών Θέσεων Εργασίας κατά το Δ΄ τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με την δημοσίευση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, παρουσιάζει αύξηση κατά 82,1% σε σύγκριση την αντίστοιχη χρονική περίοδο για το 2022 και βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από το 2009, με τις κενές θέσεις εργασίας να ανέρχονται σε πάνω από 38.000. Η μεταβολή αυτού του δείκτη αποδεικνύει ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εργαζομένους και ότι δημιουργούνται καθημερινά περισσότερες νέες θέσεις εργασίας. Ήδη, τα τέσσερα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί πάνω από 400.000 νέες θέσεις και η ανεργία έχει μειωθεί κατά περίπου 7% και μάλιστα παρουσιάζεται σημαντική μείωση της ανεργίας στις γυναίκες και τους νέους.
Η Ελληνική Οικονομία συνεχίζει να βελτιώνεται καθημερινά χάρη στην συνετή δημοσιονομική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και την επενδυτική της στόχευση, δημιουργώντας ακόμα περισσότερες νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Ρωσία: Οκτώ μέρες κράτησης σε γυναίκα που έγραψε «Όχι στον πόλεμο» σε ψηφοδέλτιο

Μια γυναίκα καταδικάστηκε σήμερα σε οκτώ ημέρες κράτηση από ρωσικό δικαστήριο επειδή έγραψε «Όχι στον…

20 Μαρτίου 2024

Τρικαλινός ο ψύχραιμος πιλότος που έπεσε με το F16 στην Ψαθούρα

Τρικαλινός είναι ο 29χρονος Παναγιώτης Αποστολάκης, ο πιλότος της πολεμικής αεροπορίας, που σήμερα από θαύμα…

20 Μαρτίου 2024

Η ομιλία του Βασίλη Μεταξά στη Βουλή για τα Τέμπη

Η πρόταση του ΚΚΕ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το έγκλημα στα Τέμπη, προκάλεσε…

20 Μαρτίου 2024

Γιάννης Ξανθόπουλος: Το πρώτο μήνυμα μετά το θανατηφόρο τροχαίο – «Λυπάμαι πάρα πολύ»

Σε τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη ο τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, κατά τ' οποίο ένας 19χρονος άνδρας έχασε…

20 Μαρτίου 2024

Επιχείρηση της Πυροσβεστικής στον Κραυσίδωνα – Σκυλάκι έπεσε στον χείμαρρο

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια για ένα αδέσποτο σκυλάκι το οποίο σήμερα το απόγευμα, έπεσε…

20 Μαρτίου 2024

Εαρινή ισημερία σήμερα, αλλά όχι ίση η διάρκεια ημέρας και νύχτας: Που οφείλεται

Η εαρινή ισημερία, σήμερα 20 Μαρτίου 2024, σηματοδοτεί το ξεκίνημα της φετινής άνοιξης στην Ελλάδα…

20 Μαρτίου 2024