Τοπικά

Παραδόθηκε σήμερα στην κυκλοφορία η αναβαθμισμένη γέφυρα Τεμπών

Παραδόθηκε στην κυκλοφορία σήμερα Δευτέρα 8 Μαρτίου η αναβαθμισμένη και ασφαλής πλέον γέφυρα του Πηνειού επί της παλαιάς Εθνικής οδού στα Τέμπη, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή.

Οι τελευταίες εργασίες αυτού του πολύπλοκου και σημαντικού έργου, οι οποίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2019, ολοκληρώθηκαν και η γέφυρα είναι πλέον έτοιμη να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της περιοχής και τους οδηγούς που επιλέγουν να μετακινηθούν μέσω Τεμπών προς τους προορισμούς τους.

Πριν την παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία, πραγματοποιήθηκε μια συμβολική πρώτη διέλευσή της παρουσία, του υπουργού κ. Καραμανλή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστού, του δημάρχου Τεμπών κ. Γ. Μανώλη, του δημάρχου Αγιάς κ. Αντ. Γκουντάρα και εκπροσώπων της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου.

Οι κάρτες ελεύθερης διέλευσης διοδίων που είχαν παραχωρηθεί προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας των κατοίκων του Δήμου Τεμπών από την έναρξη των εργασιών στη γέφυρα και καθ’ όλη τη διάρκειά τους, θα έχουν ισχύ έως απόψε τα μεσάνυχτα της 8ης Μαρτίου.

Καραμανλής: «Έργο συμβολικό»
Ο υπουργός κ. Καραμανλής τόνισε στις δηλώσεις του: «Δίνεται σε κυκλοφορία μια ιστορική γέφυρα. Μια γέφυρα που κατασκευάστηκε το 1960 και τότε ήταν από τις μεγαλύτερες γέφυρες που είχαν κατασκευαστεί στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν το 2019 οι εργασίες της και ολοκληρώθηκαν παρά την πανδημία. Είναι ένα μικρό έργο αλλά συμβολικό, και απεικονίζει μια προσπάθεια που γίνεται από το υπουργείο υποδομών και σε συνεργασία και με άλλους φορείς, να δούμε όλες τις γέφυρες στην Ελλάδα και να ξεκινήσουμε την ανάταξη και την αποκατάστασή τους.

Γ. Μανώλης: «Τσεκαρίστηκε η γέφυρα με τους σεισμούς…»
Ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης επισήμανε: «Επιτέλους ολοκληρώθηκε η γέφυρα και δίνεται με ασφάλεια στους διερχόμενους οδηγούς της κοιλάδας των Τεμπών. Τσεκαρίστηκε κιόλας η γέφυρα λόγω των ισχυρών σεισμών. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ένας γόρδιος δεσμός τόσων πολλών μηνών λύθηκε και τέλος καλό, όλα καλά».

Δ. Κατσώνης: «Καθυστερήσαμε αλλά τώρα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο»
Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κ. Δημήτρης Κατσώνης, σημείωσε: «Παραδίδουμε την γέφυρα σήμερα, η οποία κατασκευάστηκε το 1960. Έγινε μια σημαντική δουλειά, καθυστερήσαμε λίγους μήνες, αλλά έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και αυτή η γέφυρα θα εξυπηρετεί το κοινό για τα επόμενα 60 χρόνια. Έγινε μια στατική αναβάθμιση και μια σεισμική θωράκιση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχόμαστε σε όλους καλά ταξίδια».

Πηγή: onlarissa.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το