Οικονομία

Παπαθανάσης: Δάνεια σε επιχειρήσεις με εγγύηση του Δημοσίου

Στόχος της κυβέρνησης είναι μετά τη λήξη της πανδημίας του κορονοϊού, όταν θα υπάρχει μια συνολική εικόνα, να λάβει μια σειρά επιπρόσθετων μέτρων ανά κλάδο της οικονομίας ώστε να ενισχύσει αυτούς που θα έχουν πληγεί περισσότερο για να αποφευχθούν τα «λουκέτα».

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ενώ απαντώντας σε εκπροσώπους της εστίασης, τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για το λόγο αυτό επιδότησε τους εκπροσώπους της με το ποσό του 1,9 δισ. ευρώ το 2020, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειές τους στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαθανάσης, ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει μια σειρά μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ισχύ, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, το «πάγωμα» των ενοικίων, η κάλυψη μισθών και ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους, η επιδότηση για την αγορά θερμαντικών σωμάτων, αλλά και η επιδότηση παγίων δαπανών επιχειρήσεων που έρχεται σε λίγες μέρες.

Ο κ. Παπαθανάσης συμπλήρωσε ότι μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν και δάνεια σε επιχειρήσεις μέχρι 50.000 ευρώ, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Σε ό,τι αφορά τη σύγχυση που δημιουργήθηκε με τη λειτουργία του take away, ο κ. Παπαθανάσης απάντησε ότι διαπιστώθηκε πως θα υπήρχε πρόβλημα με την απαγόρευσή του και για το λόγο αυτό, παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, το μέτρο αποσύρθηκε χωρίς να βεβαιωθούν πρόστιμα, αφού δεν είχε προλάβει να περάσει σε ΦΕΚ για να νομιμοποιηθεί.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το