Κόσμος

Πάνθηρας έκανε βόλτες σε γαλλικές ταράτσες, μπήκε σε διαμέρισμα και συνάντησε 15χρονο κορίτσι (video)

Η θέα ενός άγριου ζώου της ζούγκλας θα προκαλούσε πανικό στον οποιονδήποτε πόσο μάλλον όταν ένας πάνθηρας συμπεριφέρεται ως κοινή γάτα, κάνοντας βόλτες στις ταράτσες των σπιτιών, μπαίνει σε αυτά από ανοιχτά παράθυρα, κάθεται να «χαζέψει» το τρένο που περνά και αντιδρά σαν σκύλος στη θέα ενός 15χρονου κοριτσιού. Η ιστορία μοιάζει απίστευτη αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “La Voix du Nord”, στη μικρή γαλλική πόλη σήμανε συναγερμός όταν οι κάτοικοι είδαν ένα μικρό πάνθηρα (έξι μηνών, 20 κιλά) να περπατά στα πρεβάζια και τις ταράτσες των σπιτιών, απολαμβάνοντας τη βόλτα του στην πόλη. Αν και στη θέα του άγριου ζώου αρχικά πολλοί σάστισαν, η συμπεριφορά του ηρέμησε τους περαστικούς καθώς οι κινήσεις του θύμιζαν περισσότερο μία κοινή γάτα παρά ένα επικίνδυνο ζώο.

Την ώρα που ο απλός κόσμος άρχισε να απολαμβάνει την εμπειρία και την ευκαιρία να δει από κοντά έναν πάνθηρα, οι Αρχές έτρεχαν να προλάβουν τα χειρότερα, καθώς όσο ήρεμο και αν ήταν το ζώο δεν έπαυε να είναι ένας πάνθηρας με άγρια ένστικτα. Βέβαια, η επιχείρηση δεν ήταν καθόλου εύκολη για την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την υπηρεσία προστασίας άγριων ζώων καθώς το νεαρό θηλυκό μόλις έξι μηνών έψαχνε να βρει το σπίτι του ελέγχοντας τα παράθυρα της γειτονιάς! Μάλιστα, όταν βρήκε ανοιχτά δύο από αυτά μπήκε μέσα νομίζοντας πως επέστρεψε σε αυτό αλλά και στις δύο περιπτώσεις έκανε λάθος. Το αξιοσημείωτο είναι πως στο ένα από τα δύο σπίτια που μπήκε, συναντήθηκε με ένα 15χρονο κορίτσι, το οποίο νόμιζε πως είχε παραισθήσεις καθώς μόλις είχε επιστρέψει από εξαγωγή φρονιμίτη…

Το θηλυκό έξι μηνών ζώο δεν ήταν καθόλου άγριο και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιο άσχημο περιστατικό με τους ανθρώπους της προστασίας άγριας ζωής να τονίζουν πως είναι ένα «μωρό» και «καθόλου επιθετικό», με «γλυκό χαρακτήρα». Τελικά, ο πάνθηρας περιορίστηκε με τη χρήση ηρεμιστικού και οδηγήθηκε με ασφάλεια στον ζωολογικό κήπο, με τις Αρχές να ψάχνουν τον ιδιοκτήτη, ο οποίος σύμφωνα με την Αστυνομία διέφυγε της σύλληψης από το ίδιο παράθυρο που βρήκε ανοιχτό το ζώο για να κάνει βόλτα του στην πόλη.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το