Τοπικά

Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου: Παρείσακτοι στη Βουλή είναι όσοι δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη

IMG_0359 (1)

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι φαίνεται πως ήταν η σημερινή για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτης Γ. Πανούση. Οι σχέσεις του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου βρίσκονται στο “ναδίρ” και σύμφωνα με τον Υπουργό ο λόγος ανήκει πλέον στον Πρωθυπουργό.

Το αίτημα αποχώρησης από τη φύλαξη της Βουλής που πρόκειται να υποβάλουν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των αστυνομικών, καταγγέλοντας «ρατσιστική και τυραννική» συμπεριφορά εκ μέρους της Προέδρου της Βουλής απέναντι σε άνδρες των ΜΑΤ, βρίσκει αλληλέγγυο τον Υπουργό κ. Πανούση
Την αντίδραση αυτή των αστυνομικών προκάλεσε η καταγγελία ότι με «εντολή» της Προέδρου της Βουλής απαγορεύθηκε το Σάββατο η είσοδος στο κτήριο του Κοινοβουλίου σε άνδρες των ΜΑΤ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν την τουαλέτα του Κοινοβουλίου.
“Πιστεύω ότι στις δημοκρατίες ο θεσμός της Βουλής πρέπει να σέβεται τον άλλο θεσμό, την Αστυνομία”, είπε σήμερα από το Βόλο ο κ. Πανούσης και χαρακτήρισε την απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου λαθεμένη, ενώ την απέδωσε σε παρεξήγηση.
“Δεν μπορεί να υποτιμάται -και άλλη φορά έχει συμβεί – η αστυνομία και να θεωρείται παρείσακτη στο προαύλιο της Βουλής, ενώ δεν είναι παρείσακτοι άλλοι που δεν εκπροσωπούν το Νόμο και την τάξη.

“Άλλη λύση από το να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν βλέπω”
Σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση να τελειώνει η διαπραγμάτευση, με συμφωνία για παραμονή της χώρας στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, έστειλε ο υπουργός Γιάννης Πανούσης. Εμμέσως αλλά σαφώς ζήτησε πλέον από τον Πρωθυπουγό να ξεκαθαρίσει το θέμα της μεγάλης αμφισβήτησης που δέχεται από τα άκρα της κοινοβουλευτικής ομάδας και δήλωσε πως οι εκλογές δεν είναι αναπτυξιακή λύση.
“Ανήκουμε στην Ευρώπη που έχουμε οραματιστεί όλοι, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο ευρώ και άρα άλλη λυση από συμφωνία δεν υπάρχει. Από εκεί και πέρα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, ορίων, συνευθύνης, συνέργειας, κατανόησης. Είμαστε εκεί (στην Ευρώπη), είναι δύσκολα, κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα βγούμε. Οι διαπραγματευτές ξέρουν το παιχνίδι των δααπραγματεύσεων και των πιέσεων . Άλλη λύση από το να μείνουμε στην Ευρώπη και στο ευρώ δεν βλέπω”, είπε.
Ο υπουργός ζήτησε επίσης ανάληψη πρωτοβουλιών από τον πρωθυπουργό για την αμφισβήτηση που δέχεται. “Υπάρχει διαφορά προσεγγίσεων, ανάλυσης της κατάστασης και δράσης. Γι’ αυτό είναι ο πρωθυπουργός, για να δείξει ποιος είναι ο δρόμος. Αυτός που μερικοί χαράσουν ή φαντασιώνονται ή αυτόν που εγω διευθύνω με τις γνώσεις μου το Υπουργείο…”
Ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο εκλογών: “Οι εκλογές δεν φέρνουν ούτε χρήμα, ούτε ανάπτυξη. Οι εκλογές έχουν να κάνουν με τη γενική αναδιάταξη του πολιτικού συστήματος. Το κυβερνών κόμμα μάλλον θα ισχυροποιηθεί από αυτό το ενδεχόμενο. Θα είχε ενδιαφέρον αν είχαμε εκλογές με τελείως διαφορετικό πολιτικό και προεκλογικό χάρτη”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το