Τοπικά

Πάνω από 8.000 νέοι στο πάρτι Μηχανολόγων απόψε στον Βόλο

Πάνω από 8.000 αναμένεται να παρευρεθούν σε ένα μεγαλύτερα φοιτητικά πάρτι που διεξάγονται πανελλαδικά και διοργανώνεται από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μέχρι και με λεωφορεία από διάφορες περιοχές της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη, Λάρισα, αναμένεται να καταφθάσουν φοιτητές για να διασκεδάσουν.
Το πάρτι θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον Άρεως, στο αίθριο μπροστά από το χώρο της Αρχιτεκτονικής και θα ξεκινήσει στις 11 το βράδυ κρατώντας μέχρι πρωίας.
Το πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών θεωρείται ήδη είναι θρύλος στη φοιτητική διασκέδαση, γι’ αυτό και η προσέλευση αναμένεται τεράστια.
Ενδεικτικά να σημειωθεί πως πέρυσι εκτιμάται πως παρευρέθηκαν στο χώρο του Πεδίον Άρεως γύρω στα 7.000-10.000 άτομα.
Εδώ και περίπου δύο μήνες έχουν αρχίσει οι προετοιμασίες για το συγκεκριμένο ψυχαγωγικό γεγονός. Το πάρτι διοργανώνεται από τους φοιτητές του 5ου έτους του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών. Ήδη 35 φοιτητές ενεργοποιούνται για το πάρτι, όπου θα παίζουν μουσική πέντε dj, ενώ θα υπάρχουν και σεκιούριτι για την αποφυγή ζημιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τους διοργανωτές σήμερα στο πάρτι αναμένεται να παρευρεθούν τουλάχιστον 8.000 φοιτητές οι περισσότεροι εκ των οποίων θα προέρχονται από τον Βόλο, τη Λάρισα, ενώ από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να καταφθάσουν περίπου 2.000 φοιτητές. Φοιτητές που θα έρθουν από άλλες περιοχές της χώρας με το υπεραστικό ΚΤΕΛ θα έχουν έκπτωση 50% στα εισιτήρια. Επίσης άλλοι φοιτητές θα έρθουν με λεωφορεία που τα δρομολόγια θα είναι αποκλειστικά για το πάρτι.
Το συγκεκριμένο πάρτι ξεκίνησε την μεγάλη του απήχηση πριν περίπου 15 χρόνια, όταν ο εσωτερικός χώρος στο κτήριο της Αρχιτεκτονικής που γίνονταν τότε τα πάρτι των μηχανολόγων, άρχισε να περιορίζεται λόγω της κατασκευής γραφείων. Τότε ο φοιτητικός σύλλογος αποφάσισε να κάνει το πάρτι στο αίθριο. Όπως λένε απόφοιτοι που τότε συμμετείχαν ενεργά στη διοργάνωση, η επιτυχία της έναρξης των φοιτητικών πάρτι στον αίθριο χώρο έγκειται και στο γεγονός πως εκείνη την περίοδο υπήρχαν φοιτητές που εργάζονταν και σε μπαρ, καφετερίες, γνώριζαν πώς να διοργανώσουν τέτοια μεγάλα γεγονότα, να παίζεται καλή μουσική, και να διαμορφώνουν ελκυστικές συνθήκες για την έλευση φοιτητών.
Μάλιστα εκείνα τα χρόνια τα πάρτι διεξάγονταν και με στόχο την κάλυψη των εξόδων για την εκδρομή που πραγματοποιούσαν οι τελειόφοιτοι συνήθως στο εξωτερικό.
Πλέον τα πάρτι των Μηχανολόγων Μηχανικών μένουν στην ιστορία για το ρυθμό, τη μουσική, τη νεανική ζωντάνια. Όπως λένε οι φοιτητές το μεγαλύτερο ποσοστό των παρευρισκόμενων είναι νέοι ηλικίας 18-25 ετών. Ωστόσο δεν λείπουν και οι νέοι μεγαλύτερης ηλικίας.
Με την παρουσία χιλιάδων νέων δεν είναι παράδοξο να συμβαίνουν και απρόοπτα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως με το ΕΚΑΒ μεταφέρονται στο Nοσοκομείο Βόλου δεκάδες-ακόμη και 150-200-νέοι λόγω μέθης.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το