Τοπικά

Πάνω από 60 σχολεία της Μαγνησίας υλοποιούν δράσεις για την επέτειο του 21’ 

Σε πάνω από 60 ανέρχονται τα σχολεία στη Μαγνησία τα οποία υλοποιούν προγράμματα και δράσεις για το 1821 αλλά και τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση.

Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες ναι μεν γίνονται εξ αποστάσεως, αλλά το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την ελληνική επανάσταση παραμένει ζωηρό.

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση περίπου 30 νηπιαγωγεία και δημοτικά υλοποιούν προγράμματα και δράσεις για την ελληνική επανάσταση.

«Από τα 30 σχολεία τα δώδεκα υλοποιούν προγράμματα τα οποία έχουν ένα μακροπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ στα άλλα 18 διεξάγονται δράσεις» τόνισε ο υπεύθυνος Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Αντώνης Αντωνίου και πρόσθεσε πως στα νηπιαγωγεία τα νήπια και τα προνήπια ασχολούνται κυρίως με τη ζωγραφική και τις χειροτεχνίες, ενώ στα δημοτικά εμβαθύνουν και σε θέματα λογοτεχνίας. Γενικότερα πρόκειται για πρωτοβουλίες οι οποίες θα συνεχιστούν και την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση δεκαπέντε γυμνάσια και λύκεια ήδη έχουν ετοιμάσει εργασίες για τον μεγάλο εθνεγέρτη Ρήγα Βελεστινλή που θα παρουσιάζονταν στο φετινό μαθητικό συνέδριο της Μαγνησίας. Παράλληλα, όπως ανέφερε η υπεύθυνη του Γραφείου Σχολικών δραστηριοτήτων κ. Σοφία Κανταράκη «υπάρχουν και άλλα σχολεία τα οποία μελετούν θέματα της ελληνικής επανάστασης, πολλές φορές και με τοπικό χαρακτήρα, αναδεικνύοντας ακόμη και ανέκδοτο υλικό και ενδιαφέρουσες πτυχές από ήρωες του 21’. Γενικότερα γίνεται από τους μαθητές και καθηγητές μια πολύ σωστή και ουσιαστική προσπάθεια για τη διαφύλαξη της συλλογικής και ιστορικής μνήμης. Επίσης προγράμματα υλοποιούνται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μακρινίτσας αλλά και άλλα Ιδρύματα. Όλο αυτό το υλικό αναμένεται να παρουσιαστεί τόσο στο μαθητικό συνέδριο που διοργανώνει τον Μάιο η περιφερειακή εκπαίδευση Θεσσαλίας όσο και την ερχόμενη σχολική χρονιά σε άλλες εκδηλώσεις που ας ελπίσουμε να είναι διά ζώσης».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας
Σε μήνυμά του για τη σημερινή επέτειο της 25ης Μαρτίου ο διευθυντής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Γιώργος Πολύζος αναφέρει τα εξής: «Το μήνυμα του 21 εμπνέει αισιοδοξία και δύναμη στον λαό μας, την πνευματική και πολιτική του ηγεσία και κυρίως στον εκπαιδευτικό κόσμο ο οποίος αγωνίζεται συνεχώς και ακάματα στις επάλξεις της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της γνώσης για να διαφυλάξει και να σφυρηλατήσει τον θεσμό του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

Με δέος και με φρόνημα υψηλό λοιπόν όλοι εμείς οι μαχητές της εκπαίδευσης ας συμβάλλουμε αγωνιστικά, κλείνοντας όπως μόνο εμείς γνωρίζουμε στην καρδιά μας το μεγαλείο της Ελλάδας, στο να μεταλαμπαδεύσουμε στις ψυχές των μαθητών μας τα ιδανικά της φυλής και των παραδόσεών μας, εργαζόμενοι τοιουτοτρόπως επιμελώς στη διαφύλαξη των πολυτιμότερων της οικουμένης αγαθών που ακούνε στο όνομα Ελευθερία και Ειρήνη».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το