Τοπικά

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Εξ αποστάσεως οι εξετάσεις για το 90% των μαθημάτων

Εξ αποστάσεως πραγματοποιήθηκε το 90% των μαθημάτων της θερινής εξεταστικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι εξετάσεις στα περισσότερα τμήματα ολοκληρώνονται σήμερα Παρασκευή, ενώ σε δύο με τρία τμήματα οι εξετάσεις μπορεί να διαρκέσουν μέχρι τις 25 Ιουλίου.
Ήταν η τέταρτη συνεχή εξεταστική που έγινε εξ αποστάσεως σχεδόν για όλα τα μαθήματα, με εξαίρεση τα εργαστηριακά και κάποια άλλα, καθώς με τον ίδιο τρόπο έγιναν πέρυσι το καλοκαίρι, τον Σεπτέμβριο στην λεγόμενη επαναληπτική εξεταστική και τον χειμώνα.
Αυτό σημαίνει ότι σε γενικές γραμμές οι εξετάσεις έγιναν ομαλά, καθώς είχε κερδηθεί η προηγούμενη εμπειρία και εξοικείωση.

Το ενδιαφέρον της πανεπιστημιακής κοινότητας στρέφεται πλέον στον Σεπτέμβριο, όπου υπάρχει το αίτημα για επιστροφή των φοιτητών στα έδρανα και να μην συνεχιστεί η τηλεκπαίδευση. «Αυτό είναι το αίτημα της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά εξαρτάται και από τα επιδημιολογικά δεδομένα» ανέφερε ο αντιπρύτανης ακαδημαϊκών θεμάτων κ. Γιάννης Θεοδωράκης που πρόσθεσε πως «τα θέματα αυτά θα τα συζητήσουμε τόσο στη σύνοδο πρυτάνεων που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στους Δελφούς όσο και στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου».
Οι φοιτητές έχουν να εμφανιστούν στις σχολές τους εδώ και περίπου ένα χρόνο. Ψηφιακά έγιναν τα μαθήματα, όπως και οι εξετάσεις με τον κ. Θεοδωράκη να σημειώνει πως το 90% των μαθημάτων πραγματοποιήθηκε μέσω εξετάσεων εξ αποστάσεως στη θερινή εξεταστική.
Από την πλευρά του ο αντιπρύτανης διοικητικών θεμάτων κ. Στέφανος Παρασκευόπουλος επισήμανε πως «υπάρχουν πολλοί φοιτητές που, ενώ πέτυχαν πέρυσι σε τμήματα του πανεπιστημίου Θεσσαλίας εντούτοις λόγω των περιορισμών δεν ξέρουν καν που είναι το τμήμα τους. Προφανώς και θέλουμε να επιστρέψουν οι φοιτητές στα τμήματα και στις πόλεις για να σπουδάσουν, αλλά δεν εξαρτάται μόνο από εμάς αυτό».

Αναζήτηση χώρων για υπηρεσίες
Παράλληλα ο κ. Παρασκευόπουλος ανέφερε πως «το Πανεπιστήμιο είναι αυτή την περίοδο σε αναζήτηση χώρων για τη στέγαση και των υπηρεσιών του. Στο κεντρικό κτίριο του παραλιακού συγκροτήματος Παπαστράτου δεν υπάρχουν άλλοι διαθέσιμοι χώροι για τις υπηρεσίες που επεκτείνονται, ενώ λόγω και των υγειονομικών πρωτοκόλλων δημιουργούνται νέες ανάγκες. Το πρόβλημα της έλλειψης χώρων υπήρχε και πριν με την πανδημία, αλλά με τον κορωνοϊό έγινε πιο έντονο. Μάλιστα υπήρχε και η τηλεργασία και εν μέρει το ζήτημα δεν φάνηκε, ενώ τώρα έχουμε τις άδειες. Ωστόσο με την επιστροφή των υπαλλήλων θα πρέπει να βρεθούν και οι χώροι. Στο πλαίσιο αυτό ήδη αναζητούνται νέοι χώροι για τις υπηρεσίες».
Επίσης ανέφερε «πως έγιναν κάποιες μετατάξεις υπαλλήλων από άλλες υπηρεσίες προς το Πανεπιστήμιο. Ωστόσο αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι μόνο πόσοι θα έρθουν, καθώς δίνουμε ιδιαίτερη σημασία και στην εξειδίκευση των υπαλλήλων που έρχονται για να προσφέρουν. Οι ανάγκες μας είναι για εξειδικευμένο προσωπικό».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το