Τοπικά

Πανελλήνια πρωτιά μαθητή στη Χημεία- Ο Στάθης Ηλιάκης του ΓΕΛ Αλμυρού αρίστευσε σε διαγωνισμό “Θ”

ΗΛΙΑΚΗΣ-703x400

Την πρώτη θέση στον πανελλήνιο διαγωνισμό Χημείας κατέλαβε ο μαθητής της Α’ Τάξης του Γενικού Λυκείου Αλμυρού Στάθης Ηλιάκης πετυχαίνοντας βαθμολογία 96,5, δηλαδή σχεδόν άριστα. Ήταν μια ακόμη μεγάλη επιτυχία για τον μαθητή, ο οποίος και στο παρελθόν έχει διακριθεί σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Η αγάπη του για τα μαθηματικά, τη φυσική, τη χημεία είναι μεγάλη. Και κάθε χρόνο το αποδεικνύει στην πράξη μέσα από τις διακρίσεις του σε πανελλήνιους διαγωνισμούς. Εκτός, όμως, από την αγάπη υπάρχει και η ικανότητα, η γνώση, το πνευματικό υπόβαθρο.
Ο μαθητής της Α’ Τάξης ΓΕΛ Αλμυρού Στάθης Ηλιάκης έκανε ξανά φέτος υπερήφανο τον τόπο του με μια σημαντική πανελλήνια διάκριση, καθώς κατέλαβε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Χημείας, ο οποίος διενεργήθηκε πριν μερικούς μήνες.
Η πρωτιά ήρθε με μια πολύ υψηλή βαθμολογία που άγγιξε το τέλειο, αφού έλαβε 96,5 με άριστα το 100.
Ο Στάθης έχει μεγάλη έφεση στις φυσικές επιστήμες και τα μαθηματικά και θέλει να σπουδάσει ένα παρεμφερές αντικείμενο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως για τρία συνεχή χρόνια από πρόπερσι μέχρι και φέτος πετυχαίνει στον «Αρχιμήδη», την τρίτη και δυσκολότερη φάση του διαγωνισμού της Μαθηματικής Εταιρείας. Μάλιστα πέρυσι έλαβε και το ασημένιο μετάλλιο διαγωνιζόμενος στην τρίτη φάση του Αρχιμήδη.
«Τα θέματα στον διαγωνισμό της Χημείας ήταν πολύ απαιτητικά, ίσως και επιπέδου πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά μπόρεσα να τα λύσω. Γενικά μου αρέσει πολύ η Χημεία, όπως βέβαια η Φυσική και τα Μαθηματικά. Θα έλεγα πως Χημεία είναι ό,τι υπάρχει, κινείται γύρω μας. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον ως επιστήμη» τόνισε ο Στάθης Ηλιάκης.
Άριστος μαθητής και στην Α’ Τάξη Λυκείου βγάζοντας βαθμό 20 στα μαθήματα αναφέρει ότι διαβάζει συστηματικά και προσπαθεί, αλλά πάντα βρίσκει ελεύθερο χρόνο για να κάνει τις βόλτες με φίλους ή και να αθληθεί.
Όσο για τις σπουδές επισημαίνει πως θα ήθελε μια σχολή που να συνδυάζει τα μαθηματικά, τη χημεία, τη φυσική. Επομένως μια πολυτεχνική σχολή, όπως χημικών μηχανικών, ίσως να είναι μια επιλογή.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το