Τοπικά

Πανελλαδικές: Δυο στους δέκα υποψήφιους στη Μαγνησία εξετάζονται σε πέμπτο μάθημα

Δύο στους δέκα υποψήφιοι των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων του Νομού Μαγνησίας έχουν δηλώσει να δώσουν και πέμπτο εξεταζόμενο μάθημα στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου να μπορέσουν να δηλώσουν τμήματα και από δεύτερο επιστημονικό πεδίο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και τις δηλώσεις που έγιναν στα σχολεία, προκύπτει ότι από τους 1.468, οι 260 περίπου, δηλαδή ένα ποσοστό κοντά στο 20% σχεδιάζουν να εξεταστούν και σε πέμπτο μάθημα.
Αυτό σημαίνει ότι ήδη προετοιμάζονται και διαβάζουν σε πέντε μαθήματα, ώστε, όταν έρθει η ώρα της υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου να μπορούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα από δύο επιστημονικά πεδία.
Αξίζει να σημειωθεί πως από τις επόμενες πανελλαδικές εξετάσεις και βάσει του νέου εξεταστικού συστήματος δεν θα ισχύει το πέμπτο μάθημα και οι υποψήφιοι θα επιλέγουν τμήματα από ένα μόνο επιστημονικό πεδίο.

Στο μεταξύ στα ίδια με πέρυσι είναι και φέτος τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στον νομό Μαγνησίας ενόψει των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξεταστικά κέντρα που ανέρχονται στα 21 για τα Γενικά Λύκεια. Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε ζητήσει για τα ΓΕΛ να λειτουργήσει ακόμη ένα εξεταστικό κέντρο, δηλαδή να είναι και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό. Έτσι οι υποψήφιοι του Μουσικού Σχολείου θα πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους του 7ου ΓΕΛ Βόλου.

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ζητήσει για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Έτσι συνολικά τα εξεταστικά κέντρα στην Μαγνησία θα ανέλθουν στα 23.
Πιο αναλυτικά τα εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ, είναι τα εξής: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο , 5ο , 6ο, 7ο, 8ο Βόλου, 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Νέας Αγχιάλου, Αλμυρού, Λυκειακών Τάξεων Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου.
Για τη φετινή χρονιά όλες οι θέσεις εισακτέων αφορούν στα πανεπιστήμια, αφού τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, κάτι που θα δώσει ελπίδες σε περισσότερα παιδιά τα οποία προετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των εισακτέων για το 2019 θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 75.000 αφού, όπως φαίνεται, τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την τακτική αύξησης των θέσεων στα ιδρύματα.
Πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.966 συγκριτικά µε το 2017, φτάνοντας στους 74.692 και, όπως δείχνουν όλα, το ίδιο θα συμβεί και φέτος προς μεγάλη χαρά βέβαια των υποψηφίων.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το