Τοπικά

Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση το μεσημέρι στον Βόλο έξω από το Πανεπιστήμιο

Σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση σήμερα στη 1 το μεσημέρι καλούν σε ανακοίνωσή τους φοιτητικοί σύλλογοι τμημάτων του Βόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που το τελευταίο διάστημα  έχουν μπει σε μια κατεύθυνση Γενικών Συνελεύσεων και κινητοποιήσεων. Αυτή την εβδομάδα οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Αρχιτεκτονικής, ΗΜΜΥ και ΠΤΕΑ πήραν απόφαση για κατάληψη του κτηρίου του Θόλου, από την Τρίτη έως την Παρασκευή, ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και με στόχο να “ξαναζωντανέψουν”, όπως αναφέρουν, τους χώρους των πανεπιστημίων. Ο Φοιτητικός Σύλλογος των Πολιτικών Μηχανικών, καλώντας και του συλλογικούς φορείς της ακαδημαϊκής κοινότητας (συλλόγους εργαζομένων, διδασκόντων κλπ) προχώρησε σε αποκλεισμό του Θόλου την Τρίτη.
Όπως σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι:

“Η εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση έχει καταστρεπτικές συνέπειες στο λαό. Με το λοκντάουν, τις διαρκείς απαγορεύσεις και την καταστολή περνάνε μια σειρά από αντιδραστικά νομοσχέδια στην εκπαίδευση, στα εργασιακά, τις δημοκρατικές ελευθερίες κλπ. Συγκεκριμένα, στην εκπαίδευση ο νόμος, ως συνέχεια όλων των προηγούμενων νομοσχεδίων, φέρνει διαγραφές φοιτητών, αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στα πανεπιστήμια (ενιαία βάση εισαγωγής, διπλά μηχανογραφικά κλπ).
Επιπλέον, θεσπίζει την πανεπιστημιακή αστυνομία και τα πειθαρχικά. Ο νόμος πετάει ένα μεγάλο ποσοστό της φτωχότερης νεολαίας εκτός της εκπαίδευσης και καταστέλλει κάθε προσπάθεια διεκδίκησης στο πανεπιστήμιο.

Η νεολαία δεν θα υποταχτεί και δε θα συναινέσει σε αυτή την επίθεση. Η απάντηση θα δοθεί μέσα από το δρόμο του αγώνα, τις συλλογικές διαδικασίες, τις διεκδικήσεις και θα ανατρέψει τους αντιδραστικούς νόμους. Καλούμε όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να προβούν σε Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών τους Συλλόγων και τους μαθητές σε συνελεύσεις με σκοπό να κλιμακωθεί ο αγώνας ενάντια στο νομοσχέδιο.
Καλούμε στην πανεκπαιδευτική κινητοποίηση 18/03 στη 13:00 ώρα στο Θόλο.
-Η τηλεκπαίδευση δεν είναι εκπαίδευση! Να ανοίξουν οι σχολές τώρα με όλα τα μέτρα προστασίας.
-Να μην εφαρμοστεί ο νομός Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και κανένα αντιδραστικό νομοσχέδιο
-Δημοσιά δωρεάν παιδεία για όλο το λαό
-Λεφτά για παιδεία και υγειά και όχι για αστυνομία και πολεμικούς εξοπλισμούς
-Καμία σκέψη για εφαρμογή της αξιολόγησης και την σύνδεσή της με την χρηματοδότηση των ιδρυμάτων!
-Όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων ΑΕΙ με των ιδιωτικών κολλεγίων.
-Κανένα κλείσιμο και συγχώνευση τμημάτων στα πανεπιστήμια”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το