Ελλάδα

ΠΑΚΟΕ: Οι φωτιές μετατρέπουν την ατμόσφαιρα σε τοξικό κοκτέιλ

Σε τοξικό κοκτέιλ θανάτου έχει μετατραπεί η ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται σε διαφορά σημεία της Αττικής. Το ΠΑΚΟΕ απέστειλε το επιστημονικό του δυναμικό για μετρήσεις του αέρα στην Ελευσίνα, τη Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο και η κατάσταση είναι πάνω από τα όρια του συναγερμού, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Οι τιμές των αιωρούμενων, καρκινογόνων σωματιδίων είναι 10 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Τα Pm10 με όριο τα 50, μετρήθηκαν σήμερα μεταξύ 10:00 και 14:00 στα 450 μικρογραμμάρια / m3 και τα Pm 2,5 με όριο τα 20 μετρήθηκαν στα 200 μικρογραμμάρια / m3.

Το ΠΑΚΟΕ κάνει έκκληση σε όλους τους φορείς να ενημερώσουν τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις. Το ΠΑΚΟΕ καλεί τους πολίτες να μένουν σπίτια τους μέχρι να καθαρίσει η ατμόσφαιρα. Το ΠΑΚΟΕ θα συνεχίσει να κάνει μετρήσεις όλες τις επόμενες ημέρες και να ενημερώνει τους πολίτες για την κατάσταση που διαμορφώνεται.

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΚΟΕ, δυστυχώς είναι καιρός πια η Κυβέρνηση να αντιληφθεί, επειδή δεν υπάρχει περιθώριο εφησυχασμού και δικαιολογιών, ότι πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες σοβαρής οργάνωσης αντιμετώπισης των πυρκαγιών με μέτρα πρόληψης (ζώνες αντιπυρικής προστασίας, καθορισμός της πρόσθετης θερμικής ύλης).

«Εμείς ως ΠΑΚΟΕ προσπαθούμε, αλλά δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την φράση του προηγούμενου Υπουργού Πολιτικής Προστασίας κου Χρήστου Στυλιανίδη, όταν σε συνάντηση που είχαμε μαζί του μας είπε ότι «όλα βαίνουν καλώς και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα αντιμετώπισης των πυρκαγιών τον Ιούλιο και τον Αύγουστο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το