Αθλητισμός

Παίρνει τη Νεάπολη για προπονητήριο η Νίκη

Στη Νίκη «πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» και γι’ αυτό η ΠΑΕ έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλίσει το Πανθεσσαλικό στάδιο για τους αγώνες έδρας της νέας σεζόν. Παράλληλα, ζήτησε από τον Δήμο Βόλου και αποκλειστική χρήση του σταδίου της Νεάπολης για τις προπονητικές ανάγκες της ομάδας. Εκεί θα μπορεί να δίνει και επίσημα παιχνίδια όταν δεν θα είναι διαθέσιμο το Πανθεσσαλικό.

 Το ότι η Νίκη άρχισε συζητήσεις με την Δημοτική Αρχή για το Πανθεσσαλικό στάδιο και τη Νεάπολη, αποκάλυψε ο ίδιος ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος μιλώντας στην εκπομπή Clasico του Βόλος 98,6.

Αρχικά μίλησε για τη Νεάπολη, τονίζοντας ότι έχει ήδη μιλήσει με τον Αλέξη Παπακωνσταντίνου για το θέμα και ότι ο Δήμος Βόλου είναι διατεθειμένος να το παραχωρήσει εφόσον η Νίκη καταβάλει ενοίκιο και αναλάβει και όλα τα έξοδα συντήρησης:

«Η Νίκη Βόλου έχει κάνει αίτημα, το οποίο θα περάσει τώρα από το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το οποίο ζητά το δημοτικό στάδιο της Νεάπολης για να κάνει επέκταση των δραστηριοτήτων της. Μπράβο της… Ας φτιάξει το γήπεδο και ας το συντηρεί. Να πληρώνει το ενοίκιο, να πληρώνει τους γεωπόνους και να έχει αποκλειστική χρήση του γηπέδου. Ήρθε ο κ. Παπακωνσταντίνου με συνεργάτες του και συζητήσαμε για το θέμα, καθώς ως Δημοτική Αρχή δεν έχουμε κωλύματα ή αντιπαλότητα με κανέναν. Ότι συμφέρει την πόλη και βγάζει υγεία, τότε είμαστε υπέρ του

Σχετικά με σχέδιο που υπήρχε παλαιότερα για τη Νεάπολη και το οποίο δεν προχώρησε ο δήμαρχος Βόλου είπε: «Η Δημοτική Αρχή θα το παραχωρούσε ύστερα από αίτημα συγκεκριμένου ομίλου επιχειρηματιών που ήθελαν να επενδύσουν με την προϋπόθεση ότι θα αγόραζαν έναν χώρο 50 στρεμμάτων, κάποια διπλανά οικόπεδα από ιδιώτες. Τότε και εμείς θα παραχωρούσαμε το γήπεδο για 30 ή 40 ή 50 χρόνια, ώστε στο χώρο να γινόταν σύγχρονες εγκαταστάσεις με αθλητικό κέντρο, φυσικοθεραπευτήρια, πισίνες κ.α. Αυτό αφορούσε ιδιωτική πρωτοβουλία, αλλά τα τελευταία δύο-τρία χρόνια το θέμα κόλλησε. Είμαστε ανοιχτοί για συζητήσεις, όχι μόνο με τον συγκεκριμένο όμιλο, αλλά με οποιονδήποτε.

Όμως αυτή τη στιγμή, εκείνη που ήρθε είναι η Νίκη Βόλου. Το ζήτησε και στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα ψηφίσουμε «ναι» στην παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου. Η Νίκη θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης. Θα μπουν όροι και προϋποθέσεις με εγγυητική επιστολή για τυχόν παραλείψεις ή αν δεν τηρηθεί η σύμβαση. Έχω καλή συνεργασία με τον κ. Παπακωνσταντίνου. Δεν ξέρω τι δουλειά κάνει ο άνθρωπος, μακάρι να είναι πολύ εύπορος. Είναι άνθρωπος που πραγματικά «ματώνει» γιατί τα έσοδα στη Β’ Εθνική είναι… Παναγία βοήθα…».

Πάντως, επεσήμανε ότι η Νίκη θέλει ως πρώτη έδρα το Πανθεσσαλικό: «Η Νίκη έχει ζητήσει και το Πανθεσσαλικό στάδιο για τους αγώνες της. Θα ήταν «άρρωστο» να φύγει από το Πανθεσσαλικό και να πάει να κάνει έδρα τη Νεάπολη. Αυτή τη θέλει για προπονήσεις και για την Ακαδημία της».

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το