Πολιτισμός

Παιδική παράσταση βασισμένη σε βιβλίο από την Απολλώνιο Θεατρική Κίνηση

Η Απολλώνιος Θεατρική Κίνηση του κ. Στάθη Λιώτη παρουσίασε χθες παιδική θεατρική παράσταση βασισμένη στο βιβλίο της συγγραφέως Μαριλένας Καββαδά με τίτλο «Στο βασίλειο του Ποσειδώνα» στο aRTe LiBRe GalleRia στη στοά του Συγκροτήματος Τσαλαπάτα με τη συμμετοχή 5 παιδιών.
Ο κ. Στάθης Λιώτης, μουσειολόγος, μουσειοπαιδαγωγός, δάσκαλος φωνητικής, ανέφερε ότι η «ομάδα αποτελείται από παιδιά ηλικίας 7 χρόνων με ονομασία Απολλώνιος Θεατρική Κίνηση», ενώ επισήμανε ότι «η παράσταση που παρουσιάστηκε είχε τίτλο «Στο βασίλειο του Ποσειδώνα», που είναι σε ελεύθερη διασκευή και βασισμένη στο βιβλίο της Μαριλένας Καββαδά».
Η παράσταση και το βιβλίο αναφέρονται στην Αρχαία Ελλάδα, τον Ποσειδώνα, το βασίλειο του Νηρέα, τις Ωκεανίδες κ.λπ. και έχουν σχέση με την αρχαία ιστορία.

Στην παράσταση συμμετείχαν τα 5 κορίτσια της Απολλώνιου Θεατρικής Κίνησης, η οποία ιδρύθηκε τη φετινή χρονιά. Η ονομασία προέρχεται από το αρχαιοελληνικό όνομα του Απόλλωνα, προστάτη της Μουσικής και των Τεχνών, «ώστε για να έχουμε μία ταυτότητα» τόνισε ο κ. Στάθης Λιώτης.
«Είμαστε μόνοι μας, χωρίς κάποια υποστήριξη και κάνουμε αυτό που αρέσει στα παιδιά, με μία μικρή επιβάρυνση των μελών» ανέφερε ο κ. Λιώτης για να καταλήξει:
«Ελπίζουμε να μας πλαισιώνουν κι άλλα άτομα, να μας υποστηρίξουν ώστε να ανεβάζουμε παραστάσεις, σχεδόν πάντα αφιλοκερδώς, χωρίς εισιτήριο για όλο τον κόσμο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το