Πολιτισμός

Παιδικά βιβλία με επιστημονικό ενδιαφέρον – «Φροντίζω το περιβάλλον» και «Το βιβλίο του μικροσκοπίου»

Του Μηνά Χαραλαμπίδη,
βιολόγου

Φροντίζω το περιβάλλον,
Τζένη Μωραΐτη- Αγγελική Μαγκλάρα,
Μεταίχμιο
Οι συγγραφείς: Η Τζένη Μωραΐτη είναι απόφοιτος της Σχολής Νηπιαγωγών Χανίων, της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εκπόνησε Διδακτορική Διατριβή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Εργάστηκε ως νηπιαγωγός και δίδαξε για δώδεκα χρόνια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Για οκτώ χρόνια ήταν σχολική σύμβουλος της 32ης Περιφέρειας Εκπαίδευσης Προσχολικής Αγωγής Ν. Μαγνησίας και στη συνέχεια για τέσσερα χρόνια συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Προσχολικής, στο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Θεσσαλίας. Είναι συγγραφέας, μόνη ή με συνεργασίες, πολλών άρθρων δημοσιευμένων σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, σε πρακτικά συνεδρίων και συλλογικούς τόμους και έχει γράψει πάνω από 10 βιβλία.

Η Αγγελική Μαγκλάρα σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, όπου έλαβε το μεταπτυχιακό της με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής – Ειδική Εκπαίδευση». Έχει εκπαιδευτεί στη μέθοδο της δομημένης διδασκαλίας TEACCH για άτομα στο φάσμα του αυτισμού και έχει συμμετάσχει σε πολλά παιδαγωγικά συνέδρια και ημερίδες. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα περιοδικά, καθώς και σε πρακτικά συνεδρίων. Από το 2010 εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως δασκάλα ειδικής αγωγής σε όλα τις δομές και τα πλαίσια (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, παράλληλη στήριξη).
Το βιβλίο περιέχει φύλλα με δραστηριότητες και παιχνίδια που δίνουν στα μικρά παιδιά (4-7 ετών) την ευκαιρία να γνωρίσουν τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και να καταλάβουν πώς μπορούν να συμβάλουν στη φροντίδα και την προστασία του φυσικού μας κόσμου. Το βιβλίο συνδέεται με τη θεματική ενότητα «Φροντίζω το περιβάλλον» των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, δηλαδή των προγραμμάτων που περιλαμβάνονται στο ωρολόγιο πρόγραμμα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το βιβλίο του μικροσκοπίου,
Alice James,
Εκδόσεις Πατάκη
Η συγγραφέας: Η Alice James έγινε συγγραφέας αφού αρχικά εργάστηκε για λίγο σε δημοτικά σχολεία. Λατρεύει απόλυτα την επιστήμη και για ένα διάστημα έζησε κοντά σε χιμπατζήδες, πέρασε έναν μήνα στο τροπικό δάσος, σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και καλλιέργησε 200 σαρκοφάγα φυτά. Έχει γράψει βιβλία για διάφορα επιστημονικά θέματα, από το διάστημα μέχρι την ενέργεια και τον περιοδικό πίνακα.
Ταξίδεψε με το μικροσκόπιο σε έναν κόσμο αόρατο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό.
Στο βιβλίο αυτό σε περιμένουν συναρπαστικές γνώσεις, μαγικές φωτογραφίες και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με ένα μικροσκόπιο ή έναν μεγεθυντικό φακό.

Share
Ετικέτες: Χαραλαμπίδης

Πρόσφατα άρθρα

«Το πέρασμα» από τον Νίκο Παπαδόπουλο

Της Μαρίας Αλμπανίδου, νομικού MSc Ποινικού και Εγκληματολογικού Δικαίου, αρθρογράφου, ποιήτριας Καλημέρα, καλημέρα αγαπημένοι και…

3 Δεκεμβρίου 2023

Θεσσαλική “μονομαχία” με ΑΕΛ στη Λάρισα δίνει η Νίκη

Χωρίς τον Βαγγέλη Ανδρέου θα δώσει το ντέρμπι με την ΑΕΛ σήμερα (15.00) στο «AEL…

3 Δεκεμβρίου 2023

Αυξημένη η ζήτηση των εισιτηρίων για το παιχνίδι Βόλου-Ολυμπιακού

Με γρήγορους ρυθμούς διατίθεται εισιτήρια για το ματς Βόλος-Ολυμπιακός, που θα διεξαχθεί σήμερα (16:30) στο…

3 Δεκεμβρίου 2023

Δύσκολο έργο με Ολυμπιακό έχει ο Βόλος

Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ δίνουν σήμερα Βόλος…

3 Δεκεμβρίου 2023

Το σημερινό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων ΕΠΣΘ

Το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων της ΕΠΣΘ είναι το εξής:   Α’ κατηγορία Βοηθ. ΕΑΚ,…

3 Δεκεμβρίου 2023

Λάρισα: Αφαντος 40χρονος που μαχαίρωσε τρεις στις Πινακάτες -Το γλέντι και η ανυποψίαστη οικογένεια

Την ίδια με την πρωτόδικη απόφαση, ποινή 20ετούς κάθειρξης διατήρησε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ)…

3 Δεκεμβρίου 2023