Αθλητισμός

Δύσκολο έργο με Ολυμπιακό έχει ο Βόλος

Το τελευταίο παιχνίδι για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ δίνουν σήμερα Βόλος και Ολυμπιακός. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό στάδιο και θα αρχίσει στις 4.30 μ.μ. (Cosmote Sport 1).

Το Πανθεσσαλικό αναμένεται να ζήσει μεγάλες στιγμές, καθώς χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού αναμένεται να κατακλύσουν το στάδιο. Η ΠΑΕ Βόλος φρόντισε να κάνει δεκτό το αίτημα των Πειραιωτών και διέθεσε εισιτήρια στους φιλοξενούμενους.

Για τον Βόλο το παιχνίδι είναι εξαιρετικά δύσκολο και γίνεται ακόμη δυσκολότερο, αν λάβουμε υπόψη τις απουσίες που θα έχουν οι «κυανέρυθροι». Ο Άνχελ Λόπεθ δεν μπορεί να υπολογίζει στις υπηρεσίες βασικών ποδοσφαιριστών, λόγω τιμωριών και τραυματισμών. Συγκεκριμένα, εκτός αποστολής έμειναν οι τιμωρημένοι Τάσος Τσοκάνης, Μίλος Ντέλετιτς, Στάθης Τάχατος, καθώς και οι τραυματίες Ζαν Μπαριέντος, Σίμος Παπαδόπουλος και ο άτυχος της φετινής χρονιάς για τον Βόλο Μάριος Σιαμπάνης. Θυμίζουμε, πως παρελθόν αποτέλεσαν μέσα στην εβδομάδα οι Σαμουέλ Μραζ (δεν υπολογίζονταν από την τεχνική ηγεσία) και Θεοδόσης Μαχαίρας, μετά το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε στο παιχνίδι της περασμένης Τετάρτης με τον Πανσερραϊκό (λύθηκε η συνεργασία). Επιστρέφει από τιμωρία ο Χουάν Γκαρσία, ο οποίος εξέτισε την ποινή του.

Ο Άνχελ Λόπεθ θα προχωρήσει εκ των πραγμάτων σε αλλαγές μεσοεπιθετικά, ενώ στην άμυνα η τετράδα θα παραμείνει η ίδια. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Κόστιτς, με τον Άλχο να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Λούνα το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο θα αποτελέσουν οι Καλογερόπουλος και Σιέλης. Στον άξονα θα αγωνιστούν οι Γκλάβτσιτς και Τρουιγέ. Στις πτέρυγες θα επιχειρούν οι Μωραΐτης (δεξιά) και ένας εκ των Κίτσου, Κορνέτ (αριστερά), με τον Κόμπα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Γκαρσία. Στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας βρίσκονται και οι

Kαλαμπούκας, Μύγας, Ασλανίδης, Μπερτόλιο, Μεταξάς, Ενγκίν και Καραγιάννης.

Ο Ολυμπιακός είναι μία από τις δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ (η άλλη είναι ο ΠΑΟΚ), την οποία δεν έχει νικήσει ποτέ ο Βόλος για το πρωτάθλημα.

Στο σημερινό παιχνίδι οι «ερυθρόλευκοι» είναι το φαβορί, ωστόσο, οι παίκτες του Άνχελ Λόπεθ θα επιδιώξουν να πραγματοποιήσουν όσο το δυνατόν καλύτερη εμφάνιση, απέναντι σε μια σαφώς πιο ποιοτική ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός.

Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από βαριά ήττα με 5-0 από την Φράιμπουργκ στο Γιουρόπα Λιγκ και το κλίμα είναι βαρύ στην ομάδα. Για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός είχε νικήσει την περασμένη αγωνιστική με 3-1 τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη.

 

Χωρίς νίκη ο Βόλος

με Ολυμπιακό

Δέκα φορές για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ έχουν αναμετρηθεί Βόλος και Ολυμπιακός, με τους Πειραιώτες να μετρούν οκτώ νίκες, ενώ δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα.
Η πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων ήταν στις 14/9/2019 στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 5-0, με τέρματα των Γκιγιέρμε 12΄, Ελ Αραμπί 72’, Γκερέρο 79’, Βαλμπουενά 83’ και Σουντανί στο 90’. Στην αναμέτρηση του δευτέρου γύρου στο Πανθεσσαλικό οι δύο ομάδες έμειναν στο 0-0 (26/12/2019).
Την αγωνιστική περίοδο 2020-21 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 4-1 στο Φάληρο τον Βόλο στις 5/12/2020. Ο Μπαριέντος με πέναλτι στο 11’ είχε δώσει προβάδισμα στο σκορ στους «κυανέρυθρους» για να έρθει η ισοφάριση με τον Μασούρα στο 44’. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ελ Αραμπί πέτυχε «χατ τρικ» στο 66’, 80’ και 90’. Την ίδια περίοδο στο Πανθεσσαλικό, ο Ολυμπιακός είχε νικήσει με 2-1 τον Βόλο την 1η Μαρτίου 2021. Ο Φορτούνης στο 4’ έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, ο Γκρίλο ισοφάρισε στο 10’, με τον Εμβιλά να σκοράρει στο 81’ το νικητήριο τέρμα για τον Ολυμπιακό.
Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 στις 28/11/2021 στο Καραϊσκάκη ο Βόλος πρόβαλε σθεναρή αντίσταση και έχασε στο φινάλε με 2-1. Ο Ελ Αραμπί στο 85’ έκανε το 1-0, ο Φαν Βέερτ στο 88’ ισοφάρισε, όμως ο Βαλμπουενά με απευθείας εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού έγραψε το 2-1.
Στο παιχνίδι που έγινε στο Πανθεσσαλικό για τον δεύτερο γύρο, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής στις 20/2/2022, επικρατώντας δύσκολα με 0-1, με τον Γάλλο Ματιέ Βαλμπουενά να σκοράρει στο 81’.
Την περσινή χρονιά ο Βόλος είχε καταφέρει να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας (1-1) από το Καραϊσκάκη στο παιχνίδι του πρώτου γύρου που έγινε στις 11/9/2022. Ο Οζέγκοβιτς στο 29’ είχε ανοίξει το σκορ, με τον Ελ Αραμπί να ισοφαρίζει στο 76’.

Στο Πανθεσσαλικό για τον β’ γύρο στις 8/1/2023 ο Ολυμπιακός είχε νικήσει εύκολα με 4-0, με γκολ των Μπιέλ 7’ (πεν.), Χουάνγκ 22’, Μπακαμπού 45’ και Ελ Αραμπί 75’.

Για τα πλέι οφ του περσινού πρωταθλήματος ο Βόλος γνώρισε δύο ήττες από τον Ολυμπιακό. Στις 19/3/2023 οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 3-0 στο Πανθεσσαλικό, χάρη στα γκολ των Κασάμι 7’, Μακαμπού 36’ και Φορτούνη 81’. Στο Καραϊσκάκη στις 30/4/2023 ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 5-0 (Ντόι, Κασάμι, Μπιέλ, Μακαμπού και Ελ Αραμπί οι σκόρερ).

 

Διαιτητής ο Παπαπέτρου

Τη σημερινή αναμέτρηση θα διευθύνει ο Τάσος Παπαπέτρου από την ΕΠΣ Αθηνών, με βοηθούς τους Κωνσταντίνο Ψαρρή από την ΕΠΣ Ζακύνθου και Ανδρέα Φωτόπουλο από την ΕΠΣ Αθηνών. Τέταρτος διαιτητής ορίστηκε ο Κωνσταντίνος Πουλικίδης από την ΕΠΣ Δράμας. Στο VAR θα είναι ο Στάθης Γκορτσίλας από την Μακεδονία και AVAR ο Πέτρος Πάτρας επίσης από την ΕΠΣ Μακεδονίας.

 

Share
Ετικέτες: Βολος

Πρόσφατα άρθρα

Ερωτήσεις της “Συμμαχίας για τον Βόλο” για το “Βάκης Παρασκευόπουλος” και την αγροτική οδοποιία στα Μελισσάτικα

Ερωτήσεις, όπως αναφέρει, για την κακή κατάσταση της αίθουσας του Κλειστού Γυμναστηρίου «Βάκης Παρασκευόπουλος» και…

12 Μαρτίου 2024

Ψύχραιμα

  Ο μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος μέχρι και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τον γάμο των…

12 Μαρτίου 2024

Αστακούς

Μετά τα δημοσιεύματα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη με αστακοκάραβα,…

12 Μαρτίου 2024

Στον Βόλο ο Β. Κοντοζαμάνης

  Με φόρα στην μάχη των ευρωεκλογών έχει μπει ο Σύμβουλος του Πρωθυπουργού για θέματα…

12 Μαρτίου 2024

Εκ νέου

Εκ νέου, συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, με εκπροσώπους των αγροτών της Θεσσαλίας, θα πραγματοποιηθεί…

12 Μαρτίου 2024

Γιάννης Ξανθόπουλος: Ο τραγουδιστής ενεπλάκη σε τροχαίο με νεκρό

Σε τροχαίο δυστύχημα ενεπλάκη ο τραγουδιστής Γιάννης Ξανθόπουλος, κατά το οποίο ένας 19χρονος άνδρας έχασε…

12 Μαρτίου 2024